Outlander II GEN Techniczne - outlander II i zestaw głośnomówiący
Anonymous - 04-02-2008, 11:13 Temat postu: outlander II i zestaw głośnomówiący Witam, mam pewien problem ponieważ nie wiem jak połączyć telefon przez Bluetooth i odbierać połączenia w kierownicy? Co trzeba zrobić co nacisnąć???
Jakaś babka gada mi po włosku.
Anonymous - 04-02-2008, 19:01
przede wszystkim musisz sparować telefon z Bluetoothem w samochodzie. Po angielsku to jest "pair the phone". Jak już "zalogujesz" telefon w aucie, to będzie łatwiej. Oczywiście trzeba to robić przy włączonym Bluetooth w telefonie... powodzenia..
(w instrukcji jest to opisane)
Jackie - 05-02-2008, 21:59
rufu, dlaczego nie kazałeś sparować swego telefonu w salonie? Każdy sprzedawca ma obowiązek Ci w tym pomóc! Jeżeli nie chcesz wyważać otwartych drzwi - grzej do salonu, będzie szybciej i przyjemniej (kawę dostaniesz ) a poza tym pokażą Ci jak nauczyć Twoje auto Twego głosu, to sporo daje
Pozdrawiam
Anonymous - 26-02-2008, 21:13
pojedz koniecznie do salonu,gdzie kupiles auto...a jesli uzywane to do dealera....
Ja siedzialem w aucie,gdy mi konfigurowali zestaw i przyznam,ze bylo to cholernie skomplikowane...dlatego polecam zrobic to w salonie...a jesli rozumiesz wloski to musisz mowic to co ona....ona mowi Ci rozne opcje,a ty musisz to glosno i wyraznie powtarzac...mi to konfigurowali po angielsku takze wszystko rozumialem...po wlosku niestety,ale bardzo kiepsko to wyglada....pozdrawiam i polecam udanie do do ASO
Anonymous - 01-04-2008, 19:51
Już przestawiłem język na angielski ale chce odemnie jakiś kod. Jest standardowy? Gdzie go znajde?
Hiszpan - 01-04-2008, 20:28
Poczytaj instrukcję, a na pewno będzie Ci to łatwiej szło
Co do samego kodu podaj jej co chcesz np. 0000 (4 x zero), później dostajesz komendę, aby zacząć procedurę na telefonie. W komórce, jak w ustawieniach bluetooth znajdziesz nowe urządzenie, musisz podać ten sam kod.
Ustawiasz priorytet telefonu od 1 do 10 (przy czym 1 to telefon najważniejszy) i gotowe.
Maciek40 - 24-11-2009, 10:54
Witam, zadzwonienie z zestawu głośnomówiącego przy poleceniach głosowych to jakiś koszmar. Niedawno kupiłem samochód i okazało się że mój angielski jest niezrozumiały dla tego zestawu. Znalazłem w instrukcji funkcję nauki języka. Czy ktoś wie do czego to służy?
Grześku - 24-11-2009, 11:06
Teoretycznie do ułatwienia zrozumienia Twojego angielskiego przez komputer w samochodzie
Cierpliwości, staraj się z nim rozmawiać jak z przygłuchym - głośno i wyraźnie.
(chociaż 'four' 8 razy na 10 prób zrozumiał jako 'eight' )
Maciek40 - 24-11-2009, 11:17
Postaram się jeszcze z tą nauką angielskiego jak tylko będę miał chwilkę czasu. Jak na razie spędziłem z godzinę starając się zaprogramować coś - a on jakby był złośliwy i mnie przedrzeźniał, przekręcając co mówię. Najlepiej mi się dzwoni naciskając klawisze w telefonie. Ciekawe czemu nie wstawią modułu rozumiejącego polski?
mitsu00 - 24-11-2009, 14:04
A moze lepiej popracowac nad dykcją:-) Ja jak używałem bluetootha oryginalnego nie miałem problemów i babol rozumiał wszystko co mówię:-)
Pozdr.
Hiszpan - 24-11-2009, 15:12
mitsu00 napisał/a: | A moze lepiej popracowac nad dykcją | To nic nie da
Mnie osobiście tak to wkurzało, że na próbę nagrałem komendę na dyktafon i odtwarzałem przy mikrofonie. Co ciekawe za pierwszym razem nigdy nie zrozumiała tylko zawsze za drugim.
Zresztą dokładnie tak samo jak w przypadku gdy do niej mówiłem bezpośrednio. Po uruchomieniu samochodu pierwsza komenda była po prostu nie do przyjęcia przez BT, ale potem "laska" już wszystko kumała.
Teraz dla świętego spokoju (mojego) wybieram nr w telefonie a kontakty w BT usunąłem.
Maciek40 - 24-11-2009, 15:27
Wydaje mi się nie ma to powiązania z dykcją. Próbowałem na różne sposoby wymawiać liczby i ilość błędów jest nie do zaakceptowania. Nawet poprzednio nazwane przeze mnie nazwy kontaktów nie zawsze poprawnie odczytuje. Chyba postąpię jak Hiszpan i będę używać do wybierania telefonu.
rezon - 24-11-2009, 15:58
Mnie idzie nawet dość dobrze - niestety za wyjątkiem cyfry 2. Generalnie - porażka. W Sony Ericssonie mogę wybierać po kilka cyfr, więc jak się pomyli to kasuję ostatni wpis, w Outku - trzeba powiedzieć cały numer, czasami się udaje
sylb - 24-11-2009, 17:01
Hehehe, cyfra "2" a już myślałem że ze mną coś nie tak. Zazwyczaj rozpoznaje jako 1 lub 0 ?
rezon - 24-11-2009, 20:20
sylb napisał/a: | Zazwyczaj rozpoznaje jako 1 lub 0 ? | zazwyczaj 0, ale i 4 się zdarzyło.
|
|
|