To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - padł mi rozrząd

Anonymous - 04-02-2008, 22:29
Temat postu: padł mi rozrząd
potrzebne mi ceny do Mitsu galanta 1.8 benzyna 92 rok:
- paska rozrządu (napinacza)
- uszczelki wałka rozrządu
- uszczelki pod głowicą
- pompy wody

Misiek mi stanął poprostu na drodze kontrolki zgasły akumulator rozładował maxymalnie(tak że juz nie miał siły zakręcić) wspomaganie kierownicy padło! najpierw spadał z obrotów i czasem pokazywała sie kontrolka check engine!! ale potem gasła. i to tak nagle na drodze spadł z obrotów i teraz nie chce odpalić. Co mu sie stało????????????? Plz o pomoc!!!!! bo jestem uziemiony;/;/;/;/;/

czekoladka_1981 - 05-02-2008, 09:24

bomba napisał/a:
paska rozrządu (napinacza)
- uszczelki wałka rozrządu
- uszczelki pod głowicą
- pompy wody

zobacz tu:
http://sklep.intercars.com.pl/

Robson86 - 05-02-2008, 14:26

pasek rozrzadu+rolka napinajaca(napinacz) cos kolo 150-160zl
Pompa wody ok 100zl mozesz juz znalezc
Pozdroo

roch_27 - 08-02-2008, 12:32

bomba, wiem że bardzo pilnie potrzebujesz pomocy ale jednak nie zwalnia Cię to od przestrzegania zasad jak innych użytkowników tego forum
Jesteś już trochę czasu na forum i powinieneś wiedzieć o tym, że :
Cytat:
Dział Samochody - OT zabroniony, w temacie posta ma byc napisane czego temat dotyczy a nie tylko POMOCY! Za taki temat autor dostaje ostrzeżenie. ...

Wobec powyższego mam do Ciebie prośbę- zmień treść tematu na konkretny ;)

pozdro

[ Dodano: 10-02-2008, 17:54 ]
Edit
bomba Dzięki za zmianę tematu na konkretny :) Pozdrawiam

Anonymous - 16-02-2008, 15:04
Temat postu: Rozrząd
Uważaj na następne Twoje kroki. Właśnie jestem w trakcie naprawy rozrządu. Samochód stanął na trasie. Okazało się,że poszedł pasek rozrządu. Obyś tego nie miał.Prawie generalka silnika, włącznie z wymianą wszystkich zaworów i planowaniem głowicy.Na szczęście tłoki tylko lekko zarysowane ale w porządku.Wszystkie potrzebne rzeczy kupowałem w sklepie.Mogę podać ceny. Sprawdź najpierw czy pasek rozrządu jest cały a jeśli nie, to sprawdź spręż na cylindrach.Przy odpowiednich ciśnieniach odpadnie Ci zciąganie głowicy.Skrobnij jak będziesz potrzebował ceny ale wstępnie to Ci powiem,że taki napinacz oscyluje około 450PLN.