Carisma - Ogólne - [Cari 1.8] Nie zgadniecie - kros mi ukradl kolpaki :-/
Anonymous - 06-02-2008, 10:24 Temat postu: [Cari 1.8] Nie zgadniecie - kros mi ukradl kolpaki :-/ Dzis w nocy 5/6 02 2008 Ktos z ulicy Slowianskiej/Wroclaw ukradl mi kolpaki Jak ktos wie jak z tym walczyc to prosze o pomoc.
Moze jkaies zabezpieczenia? Moze wymienic kolpaki na alufelgi?
Pozdrawiam
czekoladka_1981 - 06-02-2008, 10:36
r3m3dy napisał/a: | Moze jkaies zabezpieczenia |
Ja zrobiłam zabezpeczenie na kołpaki kupując białe duże opaski plastikowe ( trytki) opasałam w trzech miejscach do stalowych , a końce obciełam i mam jak narazie spoko.
Morfi - 06-02-2008, 10:36
prawdopodobnie za tydzien beda wystawione na allegro
Tomashi - 06-02-2008, 11:06
Opaski kiepsko wyglądaja....
Wyjściem może być zakup kołpaków, które przykręca się wraz z kołem (śrubami).
Acha, nie kupować kołpaków ze znaczkiem - wyglądaja jak oryginalne i częściej padają łupem :/
A propo's kradzieży: mi ostatnio ukradli rejestrację (wzywano mnie na Policję, bo niby ukradłem paliwo hehe), więc pomyślcie też o takim zabezpieczeniu (nity)
pozdr.
czekoladka_1981 - 06-02-2008, 11:14
Tomashi napisał/a: | nie kupować kołpaków ze znaczkiem - wyglądaja jak oryginalne i częściej padają łupem :/ |
właśnie mam takie wciskane i jak na razie tylko opaski.
Anonymous - 06-02-2008, 11:24
Tomashi napisał/a: | Opaski kiepsko wyglądaja....
Wyjściem może być zakup kołpaków, które przykręca się wraz z kołem (śrubami).
Acha, nie kupować kołpaków ze znaczkiem - wyglądaja jak oryginalne i częściej padają łupem :/ |
Mozna powiedziec ze dostalem kolpaki w prezencie - srebrne
I juz czuje ze dlugo to ja ich miec nie bede Nie chce opasek... chyba ze to jedyne wyjscie...
BTW. Chce jechac Cari do Norwegii (na sam szczyt 7k kiliometrow) - na wakacje ofkors.
Moze warto zainwestowac w alusy, szerokie gumy? - mam cari 97 GLX
Pozdrawiam
Potek - 06-02-2008, 15:38
Mam juz drugi komplet kołpaków... nie pomogły opaski, znalazłem je koło auta odcięte. r3m3dy, dobrze że masz jeszcze lusterka, ja mam już chyba trzecie od strony kierowcy i drugie od strony pasażera. Może ktoś ma jakiś pomysł na zabezpieczenie lusterek. Szukałem jakis śrub z patentowymi łbami ale tylko do kół takie znalazłem...
Robson86 - 06-02-2008, 15:43
Na kołpaki jest opcja podobno dosyć skuteczna, wierci sie małe dziurki i mocuje sie je bezpośrednio do felg. Podobno w świadku zlodziejskim takie kolpaki sa nie do sprzedania...chociaz dla chcacego nic trudnego...
Pozdroo
Bartek - 06-02-2008, 15:48
Cytat: | Szukałem jakis śrub z patentowymi łbami |
Patentem są śruby ampulowe...... wkręcasz, potem wiertełko i rozwiercasz łepek......Albo idziesz do salonu fiata i kopujesz śruby do mocowania klamek w doblo...... jednorazówki, które ukręcasz dokręcając....
Anonymous - 06-02-2008, 18:34
Jedź w sobotę na giełde do Lubina i po prostu je odkup
a tak szczerze to..........łączę się z tobą w bólu...
Robert - 06-02-2008, 18:41
Potek napisał/a: | dobrze że masz jeszcze lusterka, ja mam już chyba trzecie od strony kierowcy i drugie od strony pasażera |
ale dlaczego tak kradna te lusterka Taki zbyt na nie jest Aż mi się wierzyć nie chce
Pzdr.
Tomashi - 06-02-2008, 21:57
Robert napisał/a: | Potek napisał/a: | dobrze że masz jeszcze lusterka, ja mam już chyba trzecie od strony kierowcy i drugie od strony pasażera |
ale dlaczego tak kradna te lusterka Taki zbyt na nie jest Aż mi się wierzyć nie chce
Pzdr. |
moze pasuja do innych aut?
TESTER - 07-02-2008, 14:44
Lusterka zabezpieczyć można bardzo prosto. Wziąłem nakrętki nie pamiętam od czego, na wielkość takie by ciasno wchodziły w otwory ze śrubami. Nakrętki wypełniłem modeliną podgrzałem i wsunąłem w otwory dociskając tak by łeb śruby zatopił sie w plastycznym materiale. Śruby nie ma na wierzchu i trzeba się trochę napracować by usunąć stworzone w ten sposób zabezpieczenie. Zrobiłem tak po przeczytaniu na poprzednim forum o zapotrzebowaniu na lusterka od cari i jak na razie mam spokój choć już ze dwa razy ktoś się nimi interesował.
|
|
|