To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8] Nie zgadniecie - kros mi ukradl kolpaki :-/

Anonymous - 06-02-2008, 10:24
Temat postu: [Cari 1.8] Nie zgadniecie - kros mi ukradl kolpaki :-/
Dzis w nocy 5/6 02 2008 Ktos z ulicy Slowianskiej/Wroclaw ukradl mi kolpaki :( Jak ktos wie jak z tym walczyc to prosze o pomoc.

Moze jkaies zabezpieczenia? Moze wymienic kolpaki na alufelgi?

Pozdrawiam

czekoladka_1981 - 06-02-2008, 10:36

r3m3dy napisał/a:
Moze jkaies zabezpieczenia

Ja zrobiłam zabezpeczenie na kołpaki kupując białe duże opaski plastikowe ( trytki) opasałam w trzech miejscach do stalowych , a końce obciełam i mam jak narazie spoko.

Morfi - 06-02-2008, 10:36

prawdopodobnie za tydzien beda wystawione na allegro :)
Tomashi - 06-02-2008, 11:06

Opaski kiepsko wyglądaja....

Wyjściem może być zakup kołpaków, które przykręca się wraz z kołem (śrubami).
Acha, nie kupować kołpaków ze znaczkiem - wyglądaja jak oryginalne i częściej padają łupem :/

A propo's kradzieży: mi ostatnio ukradli rejestrację (wzywano mnie na Policję, bo niby ukradłem paliwo hehe), więc pomyślcie też o takim zabezpieczeniu (nity) :)
pozdr.

czekoladka_1981 - 06-02-2008, 11:14

Tomashi napisał/a:
nie kupować kołpaków ze znaczkiem - wyglądaja jak oryginalne i częściej padają łupem :/

właśnie mam takie wciskane i jak na razie tylko opaski.

Anonymous - 06-02-2008, 11:24

Tomashi napisał/a:
Opaski kiepsko wyglądaja....

Wyjściem może być zakup kołpaków, które przykręca się wraz z kołem (śrubami).
Acha, nie kupować kołpaków ze znaczkiem - wyglądaja jak oryginalne i częściej padają łupem :/

Mozna powiedziec ze dostalem kolpaki w prezencie - srebrne :)
I juz czuje ze dlugo to ja ich miec nie bede :( Nie chce opasek... chyba ze to jedyne wyjscie...

BTW. Chce jechac Cari do Norwegii (na sam szczyt 7k kiliometrow) - na wakacje ofkors.
Moze warto zainwestowac w alusy, szerokie gumy? - mam cari 97 GLX

Pozdrawiam

Potek - 06-02-2008, 15:38

Mam juz drugi komplet kołpaków... nie pomogły opaski, znalazłem je koło auta odcięte. r3m3dy, dobrze że masz jeszcze lusterka, ja mam już chyba trzecie od strony kierowcy i drugie od strony pasażera. Może ktoś ma jakiś pomysł na zabezpieczenie lusterek. Szukałem jakis śrub z patentowymi łbami ale tylko do kół takie znalazłem...
Robson86 - 06-02-2008, 15:43

Na kołpaki jest opcja podobno dosyć skuteczna, wierci sie małe dziurki i mocuje sie je bezpośrednio do felg. Podobno w świadku zlodziejskim takie kolpaki sa nie do sprzedania...chociaz dla chcacego nic trudnego...
Pozdroo

Bartek - 06-02-2008, 15:48

Cytat:
Szukałem jakis śrub z patentowymi łbami

Patentem są śruby ampulowe...... wkręcasz, potem wiertełko i rozwiercasz łepek......Albo idziesz do salonu fiata i kopujesz śruby do mocowania klamek w doblo...... jednorazówki, które ukręcasz dokręcając....

Anonymous - 06-02-2008, 18:34

Jedź w sobotę na giełde do Lubina i po prostu je odkup :lol:

a tak szczerze to..........łączę się z tobą w bólu...

Robert - 06-02-2008, 18:41

Potek napisał/a:
dobrze że masz jeszcze lusterka, ja mam już chyba trzecie od strony kierowcy i drugie od strony pasażera

ale dlaczego tak kradna te lusterka :?: Taki zbyt na nie jest :?: Aż mi się wierzyć nie chce :?
Pzdr.

Tomashi - 06-02-2008, 21:57

Robert napisał/a:
Potek napisał/a:
dobrze że masz jeszcze lusterka, ja mam już chyba trzecie od strony kierowcy i drugie od strony pasażera

ale dlaczego tak kradna te lusterka :?: Taki zbyt na nie jest :?: Aż mi się wierzyć nie chce :?
Pzdr.

moze pasuja do innych aut?

TESTER - 07-02-2008, 14:44

Lusterka zabezpieczyć można bardzo prosto. Wziąłem nakrętki nie pamiętam od czego, na wielkość takie by ciasno wchodziły w otwory ze śrubami. Nakrętki wypełniłem modeliną podgrzałem i wsunąłem w otwory dociskając tak by łeb śruby zatopił sie w plastycznym materiale. Śruby nie ma na wierzchu i trzeba się trochę napracować by usunąć stworzone w ten sposób zabezpieczenie. Zrobiłem tak po przeczytaniu na poprzednim forum o zapotrzebowaniu na lusterka od cari i jak na razie mam spokój choć już ze dwa razy ktoś się nimi interesował.