To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Jakie marki jako zamienniki - WITAM FORUMOWICZÓW!

Anonymous - 08-02-2008, 19:19
Temat postu: Jakie marki jako zamienniki - WITAM FORUMOWICZÓW!
Witam, dziś przyjechałem z Niemiec piekną sigmą kombi:) super i w ogóle zajebiszczocha - sami wiecie!!!
A teraz pytanie - mam do wymiany sprzęgło - komplet, rozrząd oraz gałki przód, TULEJE GUMOWE I STALOWO GUMOWE (SIDEN BLOCKI) DRĄŻKÓW REAKCYJNYCH I UKŁADU ZAWISZENIA - pytanie do znawców - jakich marek zamienniki są dobre i godne polecenia.
Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję.
P.S.
POSTARAM SIE PO PEWNYM CZASIE TEŻ COŚ DORADZAĆ.

Anonymous - 09-02-2008, 13:38

Mogę doradzić rozrząd MITSUBOSHI tzn. pasek napinacze końcówki drążka kupiłem w zwykłym sklepie chyba HART takie same jak do Galanta (27zł/szt ) łączniki drążków reakcyjnych tył przód zmierzyłem długość pręta i też są tanie i dobrali w zwykłym sklepie natomiast reszty nie wymieniałem. Wiem że musisz zmierzyć średnicę i długość tulei gumowo metalowych bo były różne wersje i dobiorą od innych modeli jak za długie można uciąć bo jak pytałem to u mnie w okolicy był z oryginałami problem ale nie dociekałem tematu do końca. To tyle z mojego doświadczenia.

Życzę Ci samych przyjemnych doznań z jazdy Sigmą i witam w klubie.

Pozdrawiam

zbyszek05 - 09-02-2008, 18:41

tuleje przód ....japaneze / robert malik - pabianice.../szybko i sprawnie . za komplet 215 zł z przesyłką .podasz mu vin i ci przyśle własciwe - po 93 roku rozmiar był ten sam do 96 r. .paski conti - 2 szt. ok.60 zł.,na rozrzad weź lepszy - nie żałuj kasy bo się zemści .na 24 zaworki ok. 350 zł/370 .napinacz na 24 v - 600 zł. + rolki szt.2 ok 220 zł. to najdroższe w tym samochodzie. - no jeszcze są napinacze klimy i wspomagania - bardzo drogie....no ale ....pozdrawiam /u ciebie będzie taniej bo masz 12 zaworków ,zatem do dzieła /