To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Witam gdzie jest komputer aut skrzyni biegów???

Anonymous - 09-02-2008, 20:36
Temat postu: Witam gdzie jest komputer aut skrzyni biegów???
Mam prośbę gdyby ktoś mógł mi napisać gzie jest "komputer" automatycznej skrzyni biegów
i jak go wyjąć ? i jak wygląda?

lukasz12 - 09-02-2008, 21:11

komputer jest w kokpicie, na środku,trzeba trochę rozmontowac żeby sie do niego dostać, podpisany bedzie Control UNIT A/T lub podobnie, pudełko wielkosci 12x12x3 cm wychodzi z niego 2 lub 3 wtyczki. Najłatwiej bedzie rozmontowac konsolę środkową zeby sobie troche swiatła zapewnić a później musisz zanurkowac i od strony kierowcy lub pasażera zdjąć osłony po prawej (wewnętrznej stronie żeby dostać się do tylnej czesci deski rozdzielczej)
Anonymous - 11-02-2008, 10:49

nie rozmontowuj zadnej konsoli. odegnij od strony pasazera wykladzine ta ktora sie laczy z plastikami tunelu. zobaczysz blache zakrecona na 3 wkrety na boku tunelu przy podlodze. po odkreceniu tej blachy powinienes zobaczyc komputer skrzyni. najbardziej oddalone miejsce tunelu srodkowego---prawie na podłodze. od spodu komputera ma 4 srubki na kluczyk 8-10. dwie z nich odkrecisz smialo od str pasarzera. jak nie dojdziesz do dwoch nastepnych to od strony kierowcy tez odegnij wykladzine i odkrec blache. ja bym konsoli nie rozmontowywal bo tam sa jeszcze 4-6 komputerow a skoro niewiesz ktory to od skrzyni to poco mieszac w glowie a swiatla to ci da nie wiele. lepiej wziac sobie lampe i poswiecis od boku. 10-20 minut i komputer twoj.