[92-96]Galant E5xA - Sprzegło ??????????????
Anonymous - 10-02-2008, 19:09 Temat postu: Sprzegło ?????????????? Gdy jest zimny samochod to sprzeglo dobrze chodzi gdy jest cieply ( po przejechaniu ok 50km) zaczyna sie slizgac i w inny miejscu brac (tak jakby sprzeglo bylo zapowietrzone). Po wystygnieciu wszystko jest normalnie.
Jaka moze byc tego przyczyna?
I co nikt nie wie co to moze byc?
Ostatnio wymienilem plyn w sprzegle i pomoglo na pare dni.
Anonymous - 12-03-2008, 20:34 Temat postu: Sprzęgło???? Witam.Prawdopodobnie [jeżeli w Galancie taka występuje]brakuje osłony termicznej siłownika sprzęgła.To ona powinna izolować ciepło przenikające do płynu ,z układu wydechowego.WESIN
jacek11 - 12-03-2008, 22:03
Wydaje mi się że winna może być pompa.Nie robiłeś nic przy niej ostatnio?
Anonymous - 15-03-2008, 12:28
Pisałem wczoraj ,ale musiałem źle wysłać i nie ma.Od siłownika zaczynałem bo był mokry.Po wymianie uszczelek wyciek zniknął,ale problem pozostał.Później wymieniłem tarczę sprzęgła[z dobrej na nową!],a następnie sprzęgło wiskotyczne[w moim aucie jest AWD].Jak widzisz więcej zrobić nie można,a sprzęgło[szczególnie w korkach]ślizgało i trzeba było odpowietrzać!Kiedyś na warsztacie wlazłem pod Pajero i zauważyłem,że tam silownik jest odizolowany od wydechu .Dorobiłem podobną blaszkę i problem zniknął.Powodzenia w poszukiwaniach!
Anonymous - 16-03-2008, 20:14
pompy nic nie dotykalem musze ja sprawdzic jakos
Anonymous - 18-03-2008, 12:00
Możesz zmienić uszczelki w siłowniku.To nie powinno być drogie.Sprawdź sobie cały układ,czy jest suchy.Nic nie piszesz o tej osłonie termicznej.Dowiadywałeś się czy u Galanta coś takiego jest.
Anonymous - 19-03-2008, 14:35
Po swietach jestem umowiony z mechanikiem i sprawdzimy ta oslane czy jest czy nie.
[ Dodano: 10-04-2008, 16:59 ]
Trzeba bylo wyregulowac pedal nie mial luzow jakis i bylo za twardo, mechanik wyregolowal i jak narazie jest dobrze.
|
|
|