To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] wielkosc glosnikow

Anonymous - 12-02-2008, 16:16
Temat postu: [Cari 1.6] wielkosc glosnikow
Witam! Od 2 dni jestem szczesliwym posiadaczem carismy 8) chcialbym spytac Was ekspertow jakiej wielkosci glosniki moge w niej zamontowac... bo niestety oryginalne glosniki przy wiekszej glosnosci zaczynaja nieprzyjemnie charczec :? procz wielkosci interesuja mnie miejsca montazu (wiadomo ze w przednich drzwiach i z tylu na polce...ale gdzie jeszcze mozna...) i jesli macie jakies sugestie co do konkretnych modeli to tez bede wdzieczny...
Pozdrawiam @LL !!!

Anonymous - 12-02-2008, 16:52

w drzwi po zastosowaniu paneli 16,5cm
Anonymous - 12-02-2008, 20:29

ja mam z przodu w dzwiach GTO 6505CE 16 cm
a ztylu GTO 6527 i radio 4x50
i fajnie to gra

Anonymous - 12-02-2008, 22:20

arturro napisał/a:
w drzwi po zastosowaniu paneli 16,5cm

czyli bez mojej ingerencji normalnie nie zmieszcza sie glosniki 16,5cm bo chodzi o to zeby je zamontowac tak jak fabryczne...
no i kwestia glosnikow z tylu posiadam model jbl tzw. jajka 69 i pytanie czy da sie je zamontowac w fabryczne miejsce czy konieczne jest robienie otworow w polce...i jesli nie zmieszcza sie owe jajka to jakie moge wsadzic glosniki o najwiekszej srednicy...
pozdrawiam!

Anonymous - 12-02-2008, 23:35

tzn ze masz miejsce na zamontowanie glosnikow ale nie mozesz tego zrobic bez paneli bo nie bedziesz mial je do czego przykrecic.
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=8951

Anonymous - 13-02-2008, 18:57

oki dzieki wielkie! na przod juz wiec o co chodzi... a co z tyle ? co tam sie miesci ?
Anonymous - 13-02-2008, 21:15

Cytat:
a co z tyle ? co tam sie miesci ?

wsadzanie glosnikow w tyl jest bezsensowne, lepiej dodaj ta kase do przednich glosnikow i zrob porzadny przod.

Roche87 - 23-07-2009, 01:28

arturro napisał/a:
tzn ze masz miejsce na zamontowanie glosnikow ale nie mozesz tego zrobic bez paneli bo nie bedziesz mial je do czego przykrecic.
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=8951

A duzy jest problem ze zdjeciem paneli z drzwi. W moim starym aucie (daewoo lanos) bylo to komicznie proste tutaj w mitsu dochodzi elektryka w panelach itp i boje sie zebym nie urwal tych kabli wszystkich :biggrin:

Anonymous - 23-07-2009, 08:20

Roche87 napisał/a:
tutaj w mitsu dochodzi elektryka w panelach

przestan, jaka elektryka?
kostki od podnosnika szyb odepniesz bez problemu,
aby je zdjac musisz odkrecic kilka srobek tj. w klamce, w uchwycie do zamykania drzwi i z boku, nastepnie wypinasz zatrzaski (ciagniesz od dolu z wyczuciem ale zdecydowanie) jak juz wszystko wypniesz i odkrecisz podnosisz tapicerke do gory i po wszystkim.