Off Topic - Mala dziura w drodze
Anonymous - 27-03-2006, 02:33 Temat postu: Mala dziura w drodze Rekordowa dziura w drodze
Niewiele brakowało, żeby doszło do katastrofy. Takiego przypadku jeszcze w Polsce chyba nie było.
Z wierzchu niewinna, zaledwie półmetrowa dziura w asfalcie. Wewnątrz nie było widać dna. Co najmniej pięć metrów głęboka i tyle samo szeroka. W Olesznie (powiat włoszczowski w Świętokrzyskiem), na ulicy Kieleckiej zapadł się asfalt na głębokość dwóch pięter. Na szczęście, nikogo nie było w pobliżu. Takiej katastrofy w Polsce chyba jeszcze nie było.
W sobotę po godzinie ósmej rano zadzwonił do nas wójt Krasocina Józef Siwek z informacją, że w Olesznie jest dziura w drodze, którą trudno nawet opisać. - Włosy mi dęba stanęły na głowie po tym, co zobaczyłem na miejscu. Lej w drodze o głębokości prawie dwóch pięter. Pod asfaltem szeroki na co najmniej cztery metry. Na wierzchu jak beczka na kapustę, a pod spodem jaskinia. Nie uwierzy pan! - opisywał żywiołowo wójt Siwek zapadnięty asfalt niemal na samym środku ulicy Kieleckiej w Olesznie.
Hehe normalnie mnie z nóg zwaliło
Anonymous - 28-03-2006, 11:25
Też to znalazłem w necie.Kompletna paranoja...
akbi - 28-03-2006, 11:48
A ja pamietam jak w Gdańsku z .. ok 10 lat temu tak deszcz zalał pętlę tramwajową, że kobieta która pracowałą w kiosku na tej pętli jechała rano do pracy i nagle zapadła się pod asfalt. Do dziury wpadł jej cały samochód po sam dach - na szczęscie kobiecie się nic nie stało.
Krzyzak - 28-03-2006, 12:14
Podobnie było w Gańsku na Kołobrzeskiej - podczas remontu drogi (bodowali market) rozpruli jezdnię i ukazał się wszystkim lej. Aż dziwne, że do żadnej tragedii nie doszło.
|
|
|