To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL]Jak rozebrac ten wlacznik??

Anonymous - 17-02-2008, 00:53
Temat postu: [ALL]Jak rozebrac ten wlacznik??
Jak rozebrac ten wlacznik do przeciwmgielnych zeby dobrac sie do zarowek i niczego nie polamac??

Hugo - 17-02-2008, 10:39

Postaram się jakoś wytłumaczyć:
Z tyłu każdy włącznik ma 2 zapadki trzymające go w obudowie. Cienkim śrubokrętem podważasz najpierw przy jednej zapadce i następnie przy drugiej. Musisz wtedy wciąż naciskać na przycisk od tyłu :? tak jakbyś chciał go wysunąć na siłę. Po podważeniu zapadki powinien wyjść z obudowy. Następnie w samym przycisku od spodu będziesz miał dwie takie same zapadki, które należy podważyć, aby się dostac dalej. I tu uwaga! Musisz trzymać przycisk w ten sposób, aby był cały czas wciśnięty, ponieważ pod kapturkiem przycisku są 2 sprężynki, które mogą wystrzelić i wszystko się rozsypie. Gdy to przebrniesz i rozbierzesz to zobaczysz żaróweczkę. Podczas składania przycisku prawdopodobnie będziesz go musiał delikatnie nacisnąć aby zapadki wskoczyły na miejsce. Bardzo trudno to wytłumaczyć. Dasz radę!

Anonymous - 17-02-2008, 12:10

Ok udalo sie :) Myslalem podobnie ale wolalem poczekac zeby sie upewnic i nie polamac niczego. Dzieki za pomoc i "pomogl" ode mnie za to :)

[ Dodano: 17-02-2008, 12:16 ]
Jeszcze jedno pytanie. Troche dziwna ta zaroweczka i czy mozna takie dokupic czy trzeba kombinowac z inna??

Hugo - 17-02-2008, 14:54

SlaVkoEg napisał/a:
Troche dziwna ta zaroweczka i czy mozna takie dokupic czy trzeba kombinowac z inna??
Można. Ma oznaczenie T3. To ta na samym dole (te wyżej to diody): http://moto.allegro.pl/it...ow_samoch_.html
Anonymous - 17-02-2008, 19:08

Dzieki ale myslalem ze to sie kupuje z cala ta gumka a okazuje sie ze to tylko sama zarowka i sie ja tam samemu mocuje :P

[ Dodano: 24-02-2008, 10:21 ]
Operacja sie udala i teraz wszystko juz u mnie swiecie :)