[02-06]Lancer CS0 - nowy MitsuManiak Lancernik
Bojar - 17-02-2008, 12:14 Temat postu: nowy MitsuManiak Lancernik Witam wszystkich wielbicieli miśków
Po dłuższych debatach postanowiłem zakupić Lancer Kombi 1.6 w wersji Invite+ (wine red metalik). Zawsze chciałem mieć japończyka a ten spełnia moje kryteria w pełni
Upust 10.000, ściągniecie specjalnie tego koloru co chcę oraz zimówki gratis to oferta nie do pogardzenia. Jutro będę jeszcze próbował wysępić autoalarm.
A może jeszcze coś więcej?
Lancerka będę odbierał do tygodnia i mam w związku z tym kilka pytań:
Czy warto wymieniać olej po 1000km? Jeżeli tak to na jaki?
Warto docierać przez jakiś czas silnik i hamulce ?
Co sa warte dywaniki z aukcji: (które lepiej pasują)
bagażnik
http://www.allegro.pl/ite...m_od_2004r.html
http://www.allegro.pl/ite...combi_viii.html
do środka
http://www.allegro.pl/ite...shi_lancer.html
http://www.allegro.pl/ite...ish_lancer.html
Będę bardzo wdzięczny za Wasze sugestie. Przesiadam się z Fiata więc różnica szokująca
JCH - 18-02-2008, 00:23
Bojar napisał/a: | Czy warto wymieniać olej po 1000km? Jeżeli tak to na jaki? | Warto. Mobil 5W50, Shell Helix Ultra, Motul .....
Bojar - 18-02-2008, 07:54
[/quote]Warto. Mobil 5W50, Shell Helix Ultra, Motul ..... [/quote]
Czyli jednak. Będę lał Mobila 5w50! Zrobiłem na nim Fiatem 150.000 i silnik żyleta. No chyba, że macie inny pomysł?
A czy może ktoś pomóc w temacie dywaników?
Artii - 19-02-2008, 20:58
Jeśli chodzi o olej to w aso leja Castrola. Motul jest drogi i nie sposób go znaleźć.
JCH - 19-02-2008, 21:41
Artii napisał/a: | Motul jest drogi i nie sposób go znaleźć | Tu było co nieco o oleju.... Przy nowym aucie rozważałbym ten Motul 8100 - 180 zł za 5 litrów.
Anonymous - 19-02-2008, 23:23
Witaj w gronie. Jestem przekonany, że będziesz zadowolony z bezproblemowej eksploatacji.
Bojar napisał/a: | A czy może ktoś pomóc w temacie dywaników? |
Bagażnik:
Dostałem od dilera identyczną jak na aukcjach allegro, które cytujesz w swoim poście. Mimo, iż zdjęcia są różne to jest to pewnie ten sam produkt, a przynajmniej niewiele się od siebie różni. Można go polecić. W szczególności wysoki kołnież zapobiegający wylaniu lub wysypaniu się czegoś nieporządanego. Wkurza tylko sztywny materiał z którego jest wykonany. Przeszkadza przy wyjmowania drobiazgów ze schowków w podłodze bagażnika.
Środek:
....hmm, tak się składa, że też takie mam (część materiał, część guma). Dla mnie dramat. Po pół roku użytkowania są przetarte (przejechałem zaledwie 13 000 km) i wyglądają jak "psu z gardła..." Jeżeli chcesz mieć dywany "na lata" szczerze radzę zainwestować w oryginał.
Mam nadzieję, że pomogłem
Pozdrawiam
Bojar - 20-02-2008, 00:25
Seventy7 napisał/a: |
Środek:
....hmm, tak się składa, że też takie mam (część materiał, część guma). Dla mnie dramat. Po pół roku użytkowania są przetarte (przejechałem zaledwie 13 000 km) i wyglądają jak "psu z gardła..." Jeżeli chcesz mieć dywany "na lata" szczerze radzę zainwestować w oryginał.
Mam nadzieję, że pomogłem |
Pomogłeś i to bardzo. Wielki dzięki za te informacje.
Dywaniki wysępiłem jednak od dilera. Mam nadzieje, że będą lepszej jakości. Zobaczymy
Teraz tylko tydzień oczekiwania na autko Sciągają dla mnie z drugiego końca polski bo mi się zachciało bordowego
Anonymous - 20-02-2008, 14:47
Olej - ja jeżdżę na motulu.
Dywaniki - mam oryginalne w środku i oryginalną gumową matę w bagażniku (kombi) - przyznam, że super się sprawdzają, bardzo dobra jakość, mata w bagażniku jest świetna jesli przewozisz cos brudzącego, natomiast nie ma uchwytów na siatkę tzn. jeśli chcesz korzystać z siatki w bagażniku (mają w salonie w ofercie) to musisz zdjać matę.
pozdrawiam i zyczę udanych zakupów!
Anonymous - 20-02-2008, 23:12
Mata ma na koncu takie dwie wypustki w ktorej mozna zrobic otwow i da sie korzystac z uchwytow.
Z dywanikiami niestety jest tak ze jakosc = cena
Wine Red, piekny kolorek!!
tomsmy - 21-02-2008, 07:32
Witam nowego kolegę.
Do Lancerka polecałbym także czujnik cofania - z doświadczenia wiem że bardzo się przydaje to jednak długie auto a widoczność do tyłu jednak ograniczona.
Poza tym super autko.
Gratulacje z zakupu i powodzenia
Anonymous - 21-02-2008, 11:21
tomsmy napisał/a: | Witam nowego kolegę.
Do Lancerka polecałbym także czujnik cofania - z doświadczenia wiem że bardzo się przydaje to jednak długie auto a widoczność do tyłu jednak ograniczona.
Poza tym super autko.
Gratulacje z zakupu i powodzenia |
Zgadza się, sam się do tego przymierzam, rzeczywiście z parkowaniem - szczególnie tyłem - nie jest najłatwiej.
pzdr.
Anonymous - 21-02-2008, 12:50
Bojar napisał/a: | Teraz tylko tydzień oczekiwania na autko Sciągają dla mnie z drugiego końca polski bo mi się zachciało bordowego |
...a może ten bordowy będzie ze Szczecina. Widziałem go na placu i ponoć ma jechać w Polskę
Bojar - 21-02-2008, 23:38
Seventy7 napisał/a: | ...a może ten bordowy będzie ze Szczecina. Widziałem go na placu i ponoć ma jechać w Polskę |
Może, może choć mówili, że z Gdyni Byle dojechał w całości na miejsce a ja się nim zaopiekuję
Co do czujników cofania to też będą. Dostałem ofertę, że mi zamontują jakie chce za 100pln. Będą Valeo Beep&Park tylko jeszcze nie wiem która wersja. Chyba wezmę VALEO 632002 taki jak ten
http://www.allegro.pl/ite...a_prezent_.html
Anonymous - 26-02-2008, 14:07 Temat postu: Lancer za 3 godziny! Witam! ja odbieram identycznego Lancera tylko srebrnego za 3 godziny, do tego co napisałeś w gratisie dostałem jeszcze alarm, pierwszy przegląd, ciemną szybę, oraz radio, natomiast bazę bagażnika dachowego dali z rabatem 50%. Sprzedawca był bardzo otwarty na moje sugestie... Gratuluję wyboru, naprawdę rozsądna propozycja w tej klasie za taką cenę!!
Pawel`85 - 26-02-2008, 15:51
tomsmy napisał/a: |
|
A wcale ze nie, dlugosc lancera kombi od sedana nie rozni sie nawet o milimetr
|
|
|