To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Oto czym smiga japonska policja

Cezar - 27-03-2006, 16:35
Temat postu: Oto czym smiga japonska policja
http://www.most72.ru/forum/viewtopic.php?t=66

nawet GTO jest :D

Hubeeert - 27-03-2006, 16:37

Ktoś wie po co im te deflektory na maskach ??
Anonymous - 27-03-2006, 17:14

Russkije toże nie znajut.
Któryś rzucił tylko że to może podpórki do broni długiej.
Ja jednak obstawiam że dzięki tym deflektorom nie muszą włączać wycieraczek gdy z dużą prędkością wjeżdżają w tłum.

Chooper - 27-03-2006, 17:58

chyba do "wyłapywania" ykoszetów z maski :wink:
Anonymous - 27-03-2006, 18:12

Ach - żeby tak i nasza policja kiedyś się takich potworów doczekała i nie musiała ganiać bandziorów zabytkami...
Leppe - 27-03-2006, 18:14

Te deflektory sa po to aby zmienic struge oplywu powietrza poniewaz na dachu doszly koguty, gdyby tych deflektorow nie bylo przy duzej predkosci koguty stawialyby straszne opory powietrza, a tak struga powietrza wczesniej kieruje sie do gury i prawie calkowicie omija koguta.
Cezar - 27-03-2006, 18:17

no i sprawa chyba wyjasniona :D
Jackie - 27-03-2006, 18:29

gregorbu napisał/a:
Ach - żeby tak i nasza policja kiedyś się takich potworów doczekała i nie musiała ganiać bandziorów zabytkami...

Wtedy byś 50 nie przekroczył bo strach ;)

Anonymous - 27-03-2006, 18:40

tam policja przynamniej docenia przeciwnika, podobnie jak niemcy holendrzy czy wlosi.
mysle ze te osony nie sluza zmniejszeniu oporow powietrza przez koguty (zreszta wystarczy popatrzec na ich oplywowe ksztalty, tam atrapa samochodu robi wiekszy opor) a sluza temu czemu podobne rzeczy montuja niektorzy amerykancy aby wszelkie robactwo nie rozbijalo sie o szybe.

Chooper - 27-03-2006, 18:55

i Galant EA też jest ;)
Anonymous - 27-03-2006, 19:07

Jackie napisał/a:
Mnie to akurat nie rusza, bo grzecznie zatrzymuję się do kontroli. Ale jeśli przypomę sobie sytuację, gdy na Pradze Radzymińską śmignęło dwudrzwiowe czarne BMW E30, słychać było policyjne syreny, a jakieś pół minuty później ujrzałem Poloneza, zrobiło mi sie naprawdę przykro - żal mi było tych policjantów. Szans na złapanie potencjalnych bandziorów praktycznie żadnych to jedno, a komentarze, że Policja bezradna i nieskuteczna dopełniają czarę goryczy.
Jackie - 27-03-2006, 19:24

gregorbu napisał/a:
Jackie napisał/a:
Mnie to akurat nie rusza, bo grzecznie zatrzymuję się do kontroli. Ale jeśli przypomę sobie sytuację, gdy na Pradze Radzymińską śmignęło dwudrzwiowe czarne BMW E30, słychać było policyjne syreny, a jakieś pół minuty później ujrzałem Poloneza, zrobiło mi sie naprawdę przykro - żal mi było tych policjantów. Szans na złapanie potencjalnych bandziorów praktycznie żadnych to jedno, a komentarze, że Policja bezradna i nieskuteczna dopełniają czarę goryczy.

A to niestety smutna prawda... Kiedyś zostałem zatrzymany w Porsche 928 (370KM) i policjant (młody chłopak) puścił mnie bez mandatu tylko dlatego, że się zatrzymałem. "Bo wie Pan, Poloneza olewają ludzie w takich samochodach" - wtedy też mi się żal zrobiło.

Anonymous - 27-03-2006, 22:45

ale to GTO wygralo