[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] pompa paliwa!
Anonymous - 19-02-2008, 04:11 Temat postu: [CA4A 1.6] pompa paliwa! Ni moge odpalic swojego colta z 1993 roku, silnik 1.6 . wydaje mi sie ze jest cos nie tak z pompa paliwa, gdzie sie znajduje pompa, i gdzie sa bezpieczniki od niej? prosze o pomoc.
orz1 - 19-02-2008, 09:38
josie nbapisał w jednym z tematów :
pompa nie ma wyłącznika ciśnieniowego. Steruje nią ECU (komputer silnika) podając lub nie napięcie na przekaźnik który ją załącza. A ciśnienie na listwie wtryskowej regulowane jest przez mechaniczny (podciśnieniowy) regulator
Jeśli poradzisz sobie z angielskim to tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3445
jest serwisówka. Wszystko masz opisane na temat pompy - procedury testowe itp.
Myślę że warto by było (jeśli tego nie zrobiłeś jeszcze) zainteresować się wymianą kondensatorów w ECU - póki nie jest za późno
Bogusław Zakrze napisał/a: | Wymieniłem kondesatory ECU i pompa paliwa pracuje non stop. |
Czasami wystarczy troszke poszukać
akbi - 19-02-2008, 12:38
pw34 napisał/a: | gdzie sie znajduje pompa |
w zbiorniku paliwa
Anonymous - 19-02-2008, 13:11
ze w zbiorniku paliwa to raczej sie domyslam, ale gdzie dokladnie sie znajduje zeby ja zobaczyc czy jest sprawna
akbi - 19-02-2008, 13:43
pw34 napisał/a: | ale gdzie dokladnie sie znajduje |
musisz zdjąć zbiornik i następnie po odkręceniu osłony wyjąć pompę przez otwór (w górnej części zbiornika) ... inaczej się do pompy nie dostaniesz
Hugo - 19-02-2008, 14:20
Pompy paliwa w tym aucie rzadko padają. Dlaczego podejrzewasz, że pompa padła? Sprawdź czy auto ma iskrę na świecach. Moim zdaniem padło ECU (przez wylane kondensatory) lub moduł i/lub cewka zapłonowa.
|
|
|