Carisma - Techniczne - Tykanie przed rozruchem
Moomin - 20-02-2008, 21:55 Temat postu: Tykanie przed rozruchem Tak mnie naszło żeby się dowiedzieć co to właściwie za odgłosy po przekręceniu zapłonu, a przed odpaleniem. Wiem, że tak ma być, ale co to?
Anonymous - 20-02-2008, 22:09
Tykadełko silniczek krokowy
Moomin - 20-02-2008, 22:11
jaceko napisał/a: | Tykadełko silniczek krokowy |
A po co on to robi?
luk_szc - 20-02-2008, 22:36
A ja nie mam krokowca ( mam na linkę ) i też tyka ??
turek61 - 21-02-2008, 12:36
Z tego co pamiętam jak kiedyś Bartek pisał to chyba sprawdza/ustawia przepustnicę do rozruchu.Albo coś koło tego
Anonymous - 21-02-2008, 13:37
A nie jest to związane z wtryskiwaczami?Jak przestanie tykać to również gaśnie kontronka CE.U mnie w DI D tez tak tyka, u żony w Matizie również i zaraz gaśnie kontrolka CE.
wazu - 07-03-2008, 19:11
Mnie dzisiaj też zastanowiło to tykanie, a właściwie to tykanie mniej, bo ono zaraz cichnie, tylko taki dziwny odgłos jakby iskrzenie i ten odgłos wcale nie ustaje, aż do momentu uruchomienia silnika. Co dziwne po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu zapłonu, już tego trzasku (jakby iskrzenia) nie ma. Podpowiedzcie, co to może być, bo zacząłem się trochę niepokoić. Mam nadzieję, że to wtryskiwacze, a nie jakaś usterka.
Anonymous - 07-03-2008, 21:21
Ja posiadam carisme od nie całego miesiąca i też to zauważyłem. Ponadto, pomimo tego, że po chwili przestaje być słyszalne na zewnątrz autka, to efekty pracy tej "części" nadal daje się we znaki w radiu cb, ponieważ sieje niesamowite zakłócenia. Równierz jestem ciekaw co to może być i jak sie z tym uporać, aby zlikwidować zakłócenia na radyjku. Pozdrawiam
|
|
|