To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Space Stara - [MSS DID] Space Star?

Anonymous - 21-02-2008, 22:49
Temat postu: [MSS DID] Space Star?
http://moto.allegro.pl/it...03_1_9_did.html

Co sądzicie na temat tego autka?

tremba - 22-02-2008, 07:55

Odpusc sobie, interesowalem sie nim jakis miesiac temu i bylo widac ze walony w tyl, maska i blotnik prawy malowany w jakiejs rzezni, tarcze do natychmiastowej wymiany. Kobieta ktora sie zajmuje sprzedaza nie mogla mi go odpalic pomimo ze kilka razy sie z nia umawialem-"zapomnialam naladowac akumulator" :evil: . Przyznala tez ze jej kolezanka skasowala przodem psa-duzy chyba skoro blotnik i maska byly robione :doubt: .Koncowka wydechu pelna czarnego "masla". No i wtedy cena byla blizsza 30000 PLN i "za ten rocznik panie to nie opuszcze" :? . Pomijajac moje zdecydowanie negatywne wrazenia na temat obslugi uwazam ze poszukaj innego, np. co_hipi ma zadbany egzemplarz-bylem i widzialem a kupilem ciut nowszy :) . Zeby nie bylo ze reklama-po prostu przeplyw informacji :) . Pozdrawiam
Anonymous - 22-02-2008, 18:39

dzięki za info, fajnie , że mamy to forum, nie pali mi się bo mam dobrego miśka, ale potrzebuję troszkę mocniejsze i większe autko, na pewno będzie to Space star w dieslu, co sądzisz na temat tego modelu?czy silniki Reno dają radę?
cns80 - 22-02-2008, 23:01

akbi go dla mnie sprawdzał kiedy cena była 29 tys. Ma takie same odczucia co do obsługi i samochodu. Pani nie była w stanie przygotować go mimo że Arek był w moim imieniu 2 razy !!!
Zdecydowanie odradzam. Lepiej zainteresuj się tym:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=20325

tremba - 23-02-2008, 16:47

Bastek77 napisał/a:
co sądzisz na temat tego modelu?czy silniki Reno dają radę?

Tez chcialem diesla i kilka objezdzilem-zdecydowanie pozytywne wrazenia. Na forum znalazlem kupe informacji na temat diesla, a o zakupie zdecydowal rachunek ekonomiczny-misiu ma sekwencje :) .

cns80 napisał/a:
Zdecydowanie odradzam. Lepiej zainteresuj się tym:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=20325

to wlasnie autko co_hipi

Anonymous - 23-02-2008, 22:27

Faktycznie ten Miś bardzo zadbany, jednak myślałem o nico młodszym aucie z przebiegiem do 100tys. Wiem, że był jeszcze 115 konny diesel , czy to ten sam silnik?
tremba - 23-02-2008, 22:33

Z mojej wiedzy wynika ze u nas nie byl oferowany 115 konny diesel. 102 km to wszystko co znajdziesz z krajowych, roznica glownie w momencie obrotowym-13 KM to naprawde niewiele. 102 koniki niezle daja rade, ale jak jest ich wiecej :D ,sam sobie odpowiedz.
Anonymous - 23-02-2008, 22:36

Czyli ten sam motor lekko podkręcony :?

[ Dodano: 23-02-2008, 22:38 ]
Przy okazji, jak wyglądają ceny części , czy będą na zbliżonym poziomie co do Lancera?
Czy nie ma problemu z dostępnością?
Pozdr.

tremba - 23-02-2008, 22:43

Nie wiem, jestem tu calkiem nowy :badgrin:
Robson86 - 23-02-2008, 23:00

Bastek77 napisał/a:
Czyli ten sam motor lekko podkręcony

dokladniej wsadzona turbina ze zmienna geometria lopatek :)
tremba napisał/a:
Z mojej wiedzy wynika ze u nas nie byl oferowany 115 konny diesel

mi sie wydaje ze byl oferowany
tremba napisał/a:
13 KM to naprawde niewiele

czy ja wiem... 13Km to calkiem sporo :P ...szczegolnie ze autko do baardzo ciezkich nie nalezy :)
Bastek77 napisał/a:
Przy okazji, jak wyglądają ceny części , czy będą na zbliżonym poziomie co do Lancera?
Czy nie ma problemu z dostępnością?

pamietaj ze silnik to konstrukcja francuska (Renault) ale z tego co wiem to z osprzetem Mitsubishi dlatego sa to jednostki naprawde dobre :)
A co do czesci jak nie kupisz u Mitsubishi zawsze mozesz podjechac do ASO czy warsztatu specjalizujacego sie w Renault :P
Pozdroo

cns80 - 24-02-2008, 21:01

Robson86 napisał/a:
mi sie wydaje ze byl oferowany
Z moich dotychczasowych doświadczeń wynika że tylko w roku 2005. Może też 2004, ale tego nie widziałem.
tomekrvf - 25-02-2008, 20:15

Robson86 napisał/a:
ale z tego co wiem to z osprzetem Mitsubishi dlatego sa to jednostki naprawde dobre

Osprzętu Mitsubishi to tam nie znajdziesz...

Robson86 - 25-02-2008, 20:48

tomekrvf napisał/a:
Osprzętu Mitsubishi to tam nie znajdziesz...

chodzilo mi ze nie Renault :wink:
Zle zdefiniowalem odpowiedz...
pozdroo

lukasz921 - 26-02-2008, 06:57

Witam,
Tez zastanawiam sie nad podobna przesiadka jak kolega Bastek77. A co do silnikow benzynowych to czy pojemnosc 1.8 to tylko GDI ? Czy jest moze tez taki silnik jak w pierwszej Carismie z tego co pamietam 115 KM ? Ja mysle jednak o troszke starszym egzemplarzu. Jeszcze pytanie czy po liftingu cos oproczy wygladu sie zmienilo ?

Lukasz921

Robson86 - 26-02-2008, 11:15

lukasz921 napisał/a:
Jeszcze pytanie czy po liftingu cos oproczy wygladu sie zmienilo ?

materialy,zawieszenie, wyposazenie ...ogolnie samochod bardzie dopracowali
Wyleczyli tzw choroby wieku dzieciecego.
Pozdroo