Carisma - FAQ - [Cari 1.8 GDI] Odpowietrzanie układu paliwowego GDI (zapowie
Anonymous - 21-02-2008, 23:01 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Odpowietrzanie układu paliwowego GDI (zapowie Witam,
Jestem od niedawna posiadaczem Carismy 1,8 GDI. Ostatnio braklo mi paliwa i zapowietrzył mi się układ paliwowy. Szukalem takiego tematu na forum ale niestety nie znalazlem, znalazlem jedynie do diesla. Postanowilem wiec sam dojsc do tego jak go odpowietrzyc i po pewnym czasie doszedlem do tego.
Jest na to bardzo prosty sposób. Wystarczy odkręcić świece zapłonowe i pokręcić trochę rozrusznikiem az z otworów po świecach bedzie sie wydobywac mieszanka paliwowo powietrzna. Gdy zobaczymy ze sie wydobywa mozna juz zalozyc swiece, cewki i odpalac autko:)
Mam nadzieje ze komus pomoglem w ten sposób unikną drogiej wizyty w serwisie
luk_szc - 22-02-2008, 23:49
Teoretycznie układ jest samo odpowietrzający się
Anonymous - 23-02-2008, 10:46
ale niestety tylko teoretycznie. Krecilem bardzo dlugo rozrusznikiem tak ze 2 razy musialem akumulator ladowac a mam nowy 72Ah i nie zapalil
Anonymous - 23-02-2008, 15:51
Wspólczuje pompce paliwa bo chodziła na pusto i rozruszikowi jak go tak długo kreciłeś, akumulatorowi tez nie poszło to na zdrowie.
Jak działa ci pompka paliwa i miałeś paliwo z zbiorniku to powinna sama napełnć układ paliwem
Robson86 - 23-02-2008, 16:54
W silniku benzynowym gdy skonczy sie paliwo wystarczy dolac go do baku i powinien bez problemu odpalic. W dieslu jest tak jak opisywales...czyli pompka i 3eba odpowietrzac.
Cos musi byc nie tak z Twoim silnikiem (osprzetem)
pozdroo
Anonymous - 23-02-2008, 18:37
u mnie jest wszystko dobrze z silnikiem i osprzetem. Układ zasilania jest zbudowany z 2 pomp jedna niskiego cisnienia i druga wysokiego cisnienia i dopiero wtryskiwacze a rusznik nie ma na tyle mocy zeby krecac zrobic takie cisnienie zeby powietrze przetloczyc. jesli nie wierzysz to wypal cale paliwo, wlej i zobacz co bedzie. W normalnym bezyniaku wystarczy wlac paliwo i zapali ale nie w GDI
ross - 02-10-2018, 12:37
Podepnę się pod ten temat , bo może ktoś podpowie jak skutecznie odpowietrzyć układ paliwowy w Carismie GDI bo ten opisany nie działa. ? W dziale tecnicznym poprzednich postach nikt nie podpowiedział o tym zapowietrzeniu GDI.
MichciuGT - 04-10-2018, 17:44
jak jest wszystko sprawne to gdy w zbiorniku jest paliwo układ sam się odpowietrzy przy kręceniu rozrusznikiem.
|
|
|