Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Wymiana łożyska
mikoś - 22-02-2008, 12:02 Temat postu: [Cari 1.9TD] Wymiana łożyska witam..panie i panowie mam taką małą prośbe a żeby ktoś mógł napisać ewentualnie jakieś foty wystawić na temat wymiany łożyska tylnego(łożysko/piasta)na co zwrucić
uwage,czego nie robić żeby na przykład nie popsuć ...z góry dziękuje i pozdrawiam..
czekoladka_1981 - 22-02-2008, 12:23
mikoś napisał/a: | na temat wymiany łożyska tylnego(łożysko/piasta)na co zwrucić |
zobacz tu:
http://www.mitsubishi-gra...%BFyska+k%F3%B3
ison - 26-07-2010, 13:55
Chciałbym odświeżyć temat, a zdaje się, że strona jest nie aktualna.
Panowie może ktoś z was ma jakieś zdjęcie z wymiany łożyska tylnego koła. Mam chyba jakiś nietypowy model Carismy:
rocznik 96 pojemność: 1834 GLX SOHC 85 kW z ABS, z tyłu tarcze chamulcowe.
Byłem u mechanika i chciał wymienić mi łożysko razem z piastą, próbował z czterema różnymi piastami do tego modelu i żadna nie pasowała. Jedna piasta prawie była ok, tylko śruby od łożyska nie współgrały z pierścieniem od ABS, biedak rozłożył ręce i chyba czeka mnie wizyta w serwisie Mitsubishi, a z tego co wiem skasują mnie lekko ponad 700zł.
Wiem, że można wymienić same łożysko, pytanie jaki jest koszt samego łożyska i wogole jak wyglada wymiana?? Może ktoś niedawno wymieniał w tym modelu tylne łożysko?? Jakie łożysko kupić?
|
|
|