[XX-92]Colt C50 i starsze - [C52A 1.5] Pobor Pradu
Anonymous - 23-02-2008, 18:00 Temat postu: [C52A 1.5] Pobor Pradu Witam Wszystkich
Mam duze problemy z opdaleniem auta po dłuższym czasie nie jeżdżenia (okolo2 dni)
Slabo kreci nie zapala, po naladowaniu akumulatora odpala za pierszym razem.
Dzisiaj sprawdziłem miernikiem ile tego pradu ubywa, przy wyłaczonej stacyjce mam
112mA.
Dodam ze:
Jest to nowy aku
nie mam alarmu
radiu wypiete.
Jedyna rzecz jak sie swieci to zegarek, ale to chyba normalne:)
Jak to jest u was, co moze byc u mne zle.
Pozdrawiam
Pawel
Colt 91' 1,5 4G15
Hugo - 23-02-2008, 19:10
arhex napisał/a: | Jedyna rzecz jak sie swieci to zegarek | Zostawiasz kluczyki w stacyjce na noc? Jak wyciągniesz kluczyki to zegarek musi zgasnąć.
Anonymous - 23-02-2008, 19:55
ha, mam tego Colta juz przeszlo 3 lata, zegar nigdy nie zgasl
rozumien ze tak nie powinno byc.
to znaczy ze kiedys ktos majstrował przy elektronice.
Co z tym teraz zrobić.
Juz nic z tego nie rozumiem.
Jogurt - 23-02-2008, 20:11
w moim cjo powodem rozładowywania aku było radio. wogóle masz je nie podłączone? a nie świeci Ci się lampka w bagażniku cały czas?
leon9995 - 23-02-2008, 21:27
u mnie tez zegarek gaśnie jak wyjmę kluczyk ze stacyjki, ale nie wydaje mi się żeby to było powodem bo zbyt wiele prądu on nie zżera
Anonymous - 24-02-2008, 13:02
Witam radio wogóle mam wyjete (cale) wiec odpada,
zegar faktycznie raczej tyle nie ciagnie.
Natomiast co do lampki w bagazniku to ona nigdy nie swiecila zreszta jest zaslonieta przez
butle z gazem:( ale sprawdze to.
dziaj jeszcze raz sie przejde do miska z miernikiem i bede odpinal bezpieczniki moze
nagle gdzies spanie pobor proadu.
dam jeszcze znac
Dzieki
Pawel
Anonymous - 09-04-2008, 08:54
u mnie zegarek też nie gaśnie, a nawet bez kluczyka można włączyć wycieraczki ale jak zauważyłem bywa z tym różnie u kolegi gaśnie zegarek a wycieraczki działają. Sprawdzanie zaczniej od alternatora może padły diody zenera. Odepnij go i sprawdź pobór.
|
|
|