To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Buczenie na skreconych kolach

Anonymous - 23-02-2008, 22:14
Temat postu: Buczenie na skreconych kolach
Witam.

Mam nastepujacy niepokojacy objaw:

Podczas przyspieszania na skreconych kolach w lewo na 1 lub 2 biegu slysze dziwne buczenie. nie dzieje sie to przy skrecaniu w prawo. im glebszy skret tym glosniejsze buczenie.

Macie moze jakies przypuszczenia?

z gory dziekuje za pomoc

Robson86 - 23-02-2008, 22:18

Przeguby...
Pozdroo

Anonymous - 23-02-2008, 22:32

hmm... jesli to przegub to czy trzeba to natychmiast zrobic, bo podczas jazdy na wprost jest ok. czy pociagnie to za soba zuzycie innych elementow?

i czy wymienia sie sam przegub czy jakas wieksza calosc trzeba wymienic? moze sie orientujecie jaka cena czesci?:/

Pozdr

Robson86 - 23-02-2008, 22:55

Wiesz pewnosci nie mam ale tak mi sie wydaje, ze sprawa tkwi w przegubie.
Tak jak w przypadku wiekszosci czesci w samochodzie (a szczegolnie jesli chodzi o zawias) jesli cos pada to ciagnie za soba rowniez inne czesci :?
Pozdroo

Anonymous - 24-02-2008, 20:48

a czy to moze byc lozysko??
Robson86 - 24-02-2008, 21:23

Dzezman napisał/a:
a czy to moze byc lozysko??

wg mnie raczej odpada. Przy malych predkosciach (na wprost) bys je slabo slyszal ale przy wyzszych juz dobrze (slyszal bys). Nie ma to jednak za duzego wplywu przy skretnosci...
Pozdroo

Anonymous - 25-02-2008, 04:13

Buczenie... przy przegubach powinien być raczej chrzęst, chrupotanie. A może to wspomaganie?? Koleś miał podobnie w Roverze i się okazało że to pompa od wspomagania strzeliła.
turek61 - 25-02-2008, 08:39

Christopher napisał/a:
przy przegubach powinien być raczej chrzęst, chrupotanie

i terkotanie a buczenie jest przy uszkodzonych łożyskach tylko jak pisał :
Robson86 napisał/a:
malych predkosciach (na wprost) bys je slabo slyszal ale przy wyzszych juz dobrze (slyszal bys). Nie ma to jednak za duzego wplywu przy skretnosci...

więc moze faktycznie :
Christopher napisał/a:
to pompa od wspomagania

Tomasz82 - 25-02-2008, 09:03

Sprawdz poziom płynu w układzie wspomagania.
Może masz jakiś wyciek z maglownicy jest mało płynu i pompa od wspomagania wydaje takie odgłosy .

Anonymous - 25-02-2008, 10:38

Właśnie ten dzwięk może wskazywać na braki płynu wspomagania układu kierowniczego.
Anonymous - 25-02-2008, 17:23

ok... sprawdze poziom plynu wspomagania układu kierowniczego. ale czy to nie buczaloby tez przy skrecie w prawo gdyby go malo bylo?

pozdr