[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?
kotakot - 26-02-2008, 14:22 Temat postu: Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście? Ja wybrałem Lancera 1,5 invite. Rozważałem jeszcze:
- Hondę Civic- chyba najgroźniejszy spośród konkurentów w moim przypadku. Z silnikiem 1,8 kosztuje 3-4 tys więcej od Lancerka 1,5 ale dają za darmo ubezpieczenie na rok, zimówki i akcesoria za 4 tys (to akurat kiepski deal bo w ramach tych 4 tys. dobieramy sobie to , co w Lancerku jest zazwyczaj w standardzie). Wielkim minusem tego samochodu jest makabrycznie kiepska widoczność z tyłu. Wygląd zewnętrzny w obu samochodach stanowi ich dużą zaletę, choć ja przedkładam drapieżnie sportowego Lancerka nad kosmiczną Hondą ale to kwestia gustu- Honda to mój nr 2.
- Toyoty: Auris i Corollę. Ta pierwsza bardzo mnie rozczarowała. Wygląd z tyłu to masakra (moja 15- letnia Ibizka wygląda lepiej ), w środku duzo bardziej ubogo niż w 4 letniej Corolce mojej znajomej. Mało miejsca dla wysokiego kierowcy. Odpadła w przedbiegach! Corolca wygląd zewnętrzny dużo lepszy, w środku podobnie, droższa od Lancera choć pewnie wyższa jakość. Choć i tak jeśli Lancerek by nie istniał wybrałbym Civic
Myślałem jeszcze o Seacie Leonie ale coś mi nie pasowało podczas jazdy próbnej. Nie umiem tego racjonalnie wytłumaczyć- to nie było to.
Wszystkie Fiaty , "Francuzy" i Fordy odrzuciłem kierując się zasadą 3 F i tak pozostał Lancerek. Nie wdaje się w opis techniczny każdego z samochodów bo każdy to wie lub może sobie sprawdzić, piszę tylko co rozważałem i co mi się najbardziej podobało bądź nie.
Myślę że wybrałem dobrze choć trochę żałuję tej Hondy z uwagi na świetny,dynamiczny silnik 1,8 za w sumie podobną cenę.
Jak samochodzik przypłynie to napisze więcej.
Pzdr
Anonymous - 26-02-2008, 16:28
Ja też wybrałem Lancera 1.5 Invite. Zrobiłem to w styczniu ale odbiór chciałem w czerwcu bo po prostu w maju spodziewam się wpływu trochę większej kasy. Dealer pytał się czy nie chcę wersji 1.8 ale mi samochód potrzebny jest do przemieszczania 1 osoby więc wybrałem oszczędniejszą wersję 1.5 Ciekawe tylko czy spalanie jest wg prospektów? Może jakiś użytkownik napisałby jak jest naprawdę? Moimi kontr kandydatami byli (opiszę dlaczego nie):
- Honda Civic 4D cena dobra, wygląd zewnętrzny może nawet ciut ładniejsza,silnik lepszy ale w środku za nowoczesna ja jestem raczej tradycjonalistą , i kolory mi się nie podobały, i produkcja w Turcji i to przeważyło
-Mazda 3 sedan ładna z zewnątrz (troszkę krótsza ale to wg mnie plus bo ja lubię zwrotne auta) ładna konsola środkowa ale słabe te plastikii materiały na siedzeniach w środku no i mało miejsca (zdecydowanie mniej niż w Lancerku) oraz dealer który jest blisko mnie jest jakiś grubymi nićmi szyty
- Ford Focus to był najpoważniejszy konkurent ale w środku też mi się nie podobał choć można sobie było dobrać różne elementy nawet silnik ale mój brat cioteczny ma Fiestę i jakoś średnio zadowolony a ja chciałem oryginalnego japończyka
-Hyundai I30 ma bardzo dobre wyposażenie ale to nie sedan (choć cały czas mam rozterkę bo w tej cenie byłby diesel) ale go oglądałem już po wyzaliczkowaniu.
Anonymous - 28-02-2008, 14:09
Ja rozważałem Lancera 1.5 Invite, ale po jeżdzie próbnej oraz po wprowadzeniu tej promocji wybrałem Civica 4D.
kotakot napisał/a: |
- Hondę Civic- chyba najgroźniejszy spośród konkurentów w moim przypadku. Z silnikiem 1,8 kosztuje 3-4 tys więcej od Lancerka 1,5 ale dają za darmo ubezpieczenie na rok, zimówki i akcesoria za 4 tys (to akurat kiepski deal bo w ramach tych 4 tys. dobieramy sobie to , co w Lancerku jest zazwyczaj w standardzie). |
- ubezpieczenie na rok przy tej cenie samochodu: ~3500-4000 zł
- komplet zimówek: 4x300= ~1200-1400 zł
- wyposażenie za 4000 zł (ja wybrałem komplet alufelg z nakrętkami zabezpieczającymi, halogeny i dostałem jeszcze tackę do bagażnika, a dywaniki gumowe były już w środku auta) - w porównaniu z Lancerkiem mam dodatkowe felgi stalowe (a właściwie dodatkowy komplet kół) i nakrętki zabezpieczające alufelgi: 4x300=~1200-1500 zł
Wiec rachunek jest prosty:
Lancer 1.5 Invite + metalik=68880 zł
+ ubezpieczenie 3500 zł
+ opony zimowe 1200 zł
+ felgi stalowe i nakrętki zabezp. 1300 zł
SUMA: 74880 zł
Gdzie Civic 4D 1.8 140 KM kosztuje 71900 zł
Z tego widać, że w najlepszym przypadku całościowo patrząć Civic wychodzi taniej o ~3000 zł
Dodatkowo trzeba wziąźć pod uwagę silniki w tych dwóch autach:
- Lancer: 1.5 109 KM, spalanie miasto: 8.2 l, przyspieszenie 0-100 km/h: 11.6 s, silnik niemiłosiernie głośny!!!!!, skrzynia 5 biegowa
- Civic: 1.8 140 KM, spalanie miasto: 8.7 l, przyspieszenie 0-100 km/h: 9.0 s, silnik cichutki, skrzynia 6 biegowa
W Lancerze 1.5 silnik jest przymały i strasznie głośny (byłem na jeździe próbnej)
kotakot napisał/a: |
- Toyoty: Auris i Corollę. |
Toyota Corolla z wypżedaży z porównywalnym wyposażeniem kosztuje około 69000, ale ma tylko klimatyzację manualną!!!! Z klimą automatyczną kosztuje sporo ponad 70000.
A przymierzałem się do Lancerka , a wyszło co innego
Anonymous - 27-04-2008, 21:47
Hmmm ... ja ciągle zastanawiam sie nad Hondą Civic 1.8 ... lub Lancer 1.8 .. żadnym jeszcze nie jeździłem więc pewnie jazda testowa zadecyduje ... Lancer jest większy ale to sedan ... jak dla mnie niezbyt praktyczny bo preferuje klapę z tył .. podejrzewam że zadecyduje również cena ... zobacze który dealer da lepszą ofertę. No ale póki co jestem za Lancerem
Inne auta ... mam dość VW ... Francuzy mi się nie podobają .. Focus i Astra to dobre auta ale niczym nie zachwycają ... Fiat Bravo .. fajny ale nie ma polotu .. Audi A3 Sportback ... taaakk .. tylko ta cena ...
Anonymous - 27-04-2008, 21:54
Zobacz sobie Hyundai Sonata od 1999 roku.Niedawno kupiłem to auto.Full wypas za małe pieniążki.
sla - 29-04-2008, 14:22
Subaru i Mazda mają obecnie dosyć atrakcyjne ceny.
Anonymous - 24-08-2008, 18:22
Faktycznie, jednak nowa impreza wygląda makabrycznie, cena jest akceptowalna jedynie z silnikiem 1.5l a do auta 4wd to porażka, jest cięższy, wolniejszy mniejszy i więcej pali od lancera 1.5l
tomekrvf - 24-08-2008, 21:00
Miałem okazję jednego dnia jeździć Lancerem 1.8, Civiciem sedanem 1.8 i Aurisem. Auris był odrzucający, choć przyznam auto jest całkiem dobrze wyciszone. Civic odpadł ze względu na prowadzenie i ogólne wrażenia z jazdy. Najlepiej jeździło mi się Lancerem 1.8.
Trik - 24-08-2008, 21:23
Ja też jeździłem w piątek Lancerem 1,8.
No i jestem pod wrażeniem. różnica w 30KM jest odczuwalna, fajnie się zbiera a po 3tyś/min to strzałka. Ciszej jest napewno niż w 1,5 po zatym wszystko tak jak w 1,5 (no może poza tempomatem)
Przy tak małej różnicy cenowej warty pomyślunku.
Chociaż na miasto to kwestie spalania w 1,8 są nieapetyczne. Mimo że ostatnio sporo ganiam na trasę to moje 1,5 mi wystarcza.
Przed zakupem jeździłem też Hondą sedanem 1,8 i Aurisem i Corollą w diźlu no i stwierdziłem że Corolka fajnie wygłuszona silnik ależ i ofszem ale jedyny słuszny kolor dla niej to czerwony. Hondka żyletka ale coś w tym kokpicie nie teges no i z zewnątrz fatal error. Lancerem zauroczyłem się po fotkach i prezentacji na MMC.usa. Doszły do tego informacje na forum (o silnikach i nie tylko) i to zadecydowało o mojej decyzji.
Anonymous - 24-08-2008, 21:45
Aurisem jeździłem kilka dni temu d4d, całkiem fajny silnik, ale samo auto lipa, lekka tandeta w środku i jakoś dziwnie się prowadzi, co do Hondy, mam znajomka w salonie VW i opowiadał, że na jednym ze szkoleń, testowali kilka aut w tym hondę civic w sedanie i okazała się najgorsza pod względem prowadzenia. Byli bardzo zaskoczeni tym autem, spodziewali się świetnej trakcji, a passat, avensis i octavia 2 jechały o niebo lepiej
Przejechałem się też leonem, całkiem fajne auto, jednak mniejsze i gorzej wyposażone, do tego silnik paliwożerny. Uważam, że podstawowa wersja lancera jest obecnie najlepszą ofertą na rynku, to samo potwierdził koleś z VW!
Anonymous - 02-09-2008, 22:55
Oglądałem ostatnio w salonie nowe Mazdy: 3 i 5. Obie zbudowane na tej samej płycie podłogowej.
Bardzo mnie się podobały. Wg mnie wnętrza Mazdy jest wykonane z lepszych materiałów.
Ciekawa jakie wrażenia z jazdy.
Anonymous - 02-09-2008, 23:09
No takie nowe to one nie są , 3 miała premierę w 2003 roku! No i jest zdecydowanie mniejszym autem od lancera.
saphire - 03-09-2008, 07:25
Bez jaj Mazdę 3jkę mój wujo kupił na wakacjach ale wg mnie to jest bardzo twarda i plastikowa wewnątrz całkiem jak ford focus c-max - może tylko trochę lepiej wyglądająca i to pomimo tego że kupił wersję topową na niemiecki rynek. Plastiki, plastiki, plastiki... a do tego hałaśliwe zawieszenie i jest cięęęężżżkkkkaaaa.
Dla odmiany wczoraj tez obmacałem kuzyna mazdę 6tkę i wcale nie mam lepszego zdania. Te auta może i ładnie wyglądają ale IMHO standard wnętrza mają fordowski z małym plusem w kierunku estetyki.
Niestety z jakością dizli też nie jest fajnie bo kuzyn stale ma problemy z silnikiem i nikt nie wie czemu od czasu do czasu gaśnie w niespodziewanych momentach i czemu czasem brakuje mocy pomimo wymienionej turbawki i paru innych gratów
krzychu - 03-09-2008, 08:34
Z tym że ten nowy lancer i EVO też nie sa lekkie......
Krzychu
Robson86 - 03-09-2008, 09:47
saphire napisał/a: | mazdę 6tkę i |
ogolnie chyba wazniejszym plusem tych samochodow (Mazd) jest ich atrakcyjna cena na rynku aut uzywanych, porownujac do innych aut Japonskich np. Hondy czy Toyoty
Bo np. Accord 2003 kosztuje i to okazjonalnie okolo 41 000zl a taka Mazda 6 w tej cenie bedzie rok czy nawet 2lata mlodsza ...chociaz ciekawe czemu
Pozdroo
|
|
|