To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Euro NCAP a L200

Marcin-Krak - 26-02-2008, 23:44
Temat postu: Euro NCAP a L200
Nie wiem, bo jako posiadacz plaskacza (tak to się określa :D )nie śledzę uważnie tych rejonów forum .. ale chyba nie było Artykuł o teście zderzeniowym

Szczerze napisawszy jestem zaskoczony ... L200 całkiem znośnie wypada... ale wyniki Navary mnie poraził ... przecież wypadła jak pseudo samochody z Chin :roll:

Chooper - 26-02-2008, 23:53

heh, też miałem to zamieścić.

Navara - 0,5 gwiazdki NCAP :lol: :lol: :lol: :D :shock:

kliknij na mnie

HugoOrmo - 27-02-2008, 00:44

brrrrrrrrr az strach pomyslec co by bylo gdyby przetestowali te samochody z ladunkiem na pace...
http://www.euroncap.com/P...94-9b5d271ac066

poczytalem na stronie Euro NCAP i wychodzi na to, ze w Navarze poszla rama z przodu co zaowocowalo mass destruction po stronie kierowcy...

pzdr

saphire - 27-02-2008, 07:47

No to nieźle wtopili w Nissanie ale gorzej maja ci którzy to mordercze pudło na kołach zakupili :shock: :axe:
Anonymous - 27-02-2008, 18:50

Poczytajcie jak na forum Nissana http://www.nissanklub.pl/...fdebfbe2fcdc99b
jak przyczepiają łatke o nizetelności tesów itp.
Ja po przejechaniu już 7000 km jeszcze raz kupiłbym L200
dzisiaj przejechłem Navarą z kumplem 350 km bez rewelacji bardziej rzuca tylnia osią 4x4 tylko do 120 póżniej panika
i jeszcze dzisiaj ten test !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! górą L200

Macie zestawienie testów
http://www.euroncap.com/C...in-new-cat.aspx

Anonymous - 27-02-2008, 20:27

No no,

pewnie mitsubishi zapłaciło za zły wynik navary :P
Ja zamieniłem navare na l200 i zrobił bym to jeszcze raz, bo eLka to naprawde lepszy samochód od navary! :)

Anonymous - 27-02-2008, 23:02

najsmieszniejsze jest to ze nie dosc ze ten samochod sie sklada jak pudelko to sensory poduch maja jakas wade ze za pozno odpalaja srs tj. najpierw walisz glowa w kierownice a potem dobija cie poducha :D :D
ale bede sie smial z kumpla dilera nissana jak go spotkam, juz dawno mowilem mu zeby zamkna warzywniak z bananami :) :)

JCH - 27-02-2008, 23:27

alarmik napisał/a:
Poczytajcie jak na forum Nissana....
udziela się kto :?:

Hubeeert :!: :biggrin: 8)

Hubeeert - 27-02-2008, 23:29

W końcu mam Micrę ;-)

A poważniej - dajcie spokój.

[ Dodano: 27-02-2008, 23:40 ]
arturro napisał/a:
ze ten samochod sie sklada jak pudelko

Nie powiedziałbym patrząc na film
arturro napisał/a:
to sensory poduch maja jakas wade ze za pozno odpalaja srs tj. najpierw walisz glowa w kierownice a potem dobija cie poducha
Przeprogramowują sterownik - akcja serwisowa
Anonymous - 27-02-2008, 23:44

Hubeeert napisał/a:
Nie powiedziałbym patrząc na film

a czytajac to :)

Deska rozdzielcza poważnie uszkodziła kolana manekina, pedał przyspieszenia cofnął się aż o 20 cm! Ryzyko poważnych obrażeń związane z brakiem integralności kabiny pasażerskiej (zmiażdżenie klatki piersiowej kierowcy, uszkodzenie karku pasażera) sprawiło, że samochód został oceniony tylko na jedną gwiazdkę.

Hubeeert - 27-02-2008, 23:49

:( a to co innego.
Tak czy inaczej - nie kopie się leżącego.
Pozostaje współczuć.

Cholera wczoraj słuchałem newsa w BBC1 i tak "kątem ucha" wydawało mi się, że to tylko pasy bezpieczeństwa są winne...
Szkoda.

HugoOrmo - 28-02-2008, 00:04

Sluchajcie dzis ogladalem na tvn turbo program raport i oczywiscie "pol" programu bylo o kompromitacji nissana...wszedzie mowia tylko o poduszkach ale tak naprawde to co napisali o braku integralnosci kabiny pasazerskiej wiaze sie z tym, ze prawdopodobnie rama samochodu nie przejela uderzenia a zdeformowala sie i zrobila spustoszenie w kabinie (tu z orginalu: The chassis rail collapsed on the impacted side, allowing a significant level of intrusion into the driver's footwell)...w tvn powiedzieli, ze kolejny test navary juz zrobili i wyniki sa lepsze a info oficjalne bedzie na koniec marca...

szkoda...choc nie wydaje mi sie aby przelozylo sie to na mocny spadek pozycji nissana na rynku...

pzdr

Anonymous - 28-02-2008, 00:06

tak swoja droga zastanawiam sie czy nissan nie przeprowadzal zadnych testow? czy moze liczyl ze ich produkt nie zostanie przetestowany :?
w sumie szkoda mi nissana bo imo wyglada jak prawdziwy pick-up ale taki wynik to masakra (w doslownym tego slowa znaczeniu).
sam wiem po sobie od kiedy przeczytalem ze moje A6 ma 3 gwiazdki a golf 5 gwiazdek, ze bardziej bezpiecznie czuje sie w tym drugim, nie wyobrazam sobie co moga myslec uzytkownicy navary.
oczywiscie mozna machnac na to reka ale ja jakos niemoglbym.

Anonymous - 28-02-2008, 11:52

Mnie też baaardzo zaskoczyły te wyniki :shock:

Cytat:
arturro napisał: od kiedy przeczytalem ze moje A6 ma 3 gwiazdki a golf 5 gwiazdek, ze bardziej bezpiecznie czuje sie w tym drugim, nie wyobrazam sobie co moga myslec uzytkownicy navary.

pamietac nalezy tylko o jednym - te testy mówią o zderzeniach ze stojącą przeszkodą (ściana, mur itd). Natomiast podejrzewam, że w zderzeniu z innym małym lub mniejszym autem (np 5 gwiazdkowym golfem), jednogwiazdkowa navara przejedzie po nim jak czołg. tak więc nie można chyba generalizować, że w zderzeniach bezpieczniejsza od navary jest np toyota yaris (no chyba, że przy wjechaniu w mur lub drzewo)

Fakt faktem, że w klasie pickupow to jednak kompromitacja...

Anonymous - 28-02-2008, 12:37

Gorzkim napisał/a:
Natomiast podejrzewam, że w zderzeniu z innym małym lub mniejszym autem (np 5 gwiazdkowym golfem), jednogwiazdkowa navara przejedzie po nim jak czołg.

no tak ale wyniknie to bardziej z konstrukcji navary (przeswit) niz z bezpieczenstwa jakie soba reprezentuje.
pamietajmy ze predkosci sie sumuja wiec wole nie myslec co byloby gdyby dwie navary sie trzasnely przy predkosci 50km/h kazda lub czolowka z tirem.