[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Dziurawy zbiornik spryskiwaczy
Anonymous - 27-02-2008, 12:55 Temat postu: [CJ1A 1.3] Dziurawy zbiornik spryskiwaczy Witam!
Miesiąc temu kupiłem COLTA.Po paru dniach użytkowania okazało się, że mam dziurawy zbiornik spryskiwacza.Płyn wylatuje z szybkością jednej kropli na sekunde.Zastanawiam się co robić?Czy kupić nowy(200zł na allegro) czy spróbować go załatać.Poniewż jest to moje pierwsze auto, nie mam doświadczenia w majsterkowaniu przy aucie.Czy poradzę sobie sam z wymianą zbiornika i czym najlepiej zakleić tą nieszczelność?
I jeszcze jedno pytanie.Brakuje mi jednej części listwy dachowej ta krótka.Szukałem na allegro i nie znalazłem.Gdzie moge to dostać?
Edit by gregorbu:
Przeedytowałem tytuł postu, by jasno wskazywał, że chodzi o zbiornik spryskiwaczy, a nie zbiornik paliwa.
Marino - 27-02-2008, 13:49
zbiornik łataj to nie jest duża dziurka z tego co piszesz, może jakiś dwuskładnikowy klej pomoże. Wybebesz to wszystko, dokładnie oczyść i zaklej. do do tej listwy to sam takiej szukam od blisko roku i bez większego sukcesu jak do tej pory. To jakaś standardowa usterka z tymi listwami, jak nie przykleisz na stałe to odpadną...
rysiu - 27-02-2008, 15:03
Cytat: | Szukałem na allegro i nie znalazłem.Gdzie moge to dostać? |
Najlepiej czatować na allegro na rozbitki i wtedy od razu dzwonić, jak sie ma szczęscie to sie zdąży przed innymi choć ja nawet kiedy dzwonie w dniu ukazania sie aukcji slysze ze juz jest za pozno
Cytat: | To jakaś standardowa usterka z tymi listwami, jak nie przykleisz na stałe to odpadną... |
Albo ktoś komu akurat brakuje skompetuje sobie przy pomocy twoich
Anonymous - 27-02-2008, 21:41
co do zbiorniczka to łataj ja na początku lutego miałem niemiłą przygodę moim Miśkiem i mam dość zdrowo popękany zbiorniczek i dałem go do spawania plastiku tak że jeśli jest to mała dziurka to szkoda kasy
|
|
|