To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C52A 1.5] Jak naprawic elektryczne pasy

Anonymous - 27-02-2008, 22:03
Temat postu: [C52A 1.5] Jak naprawic elektryczne pasy
Witam
Wzialem sie troche za amerykanca bo go ostatnio zaniedbalem troszke ;)
W czym problem? Otoz od pewnego czasu przest mi dzialac pas pasazera. Kierowcy pracuje normalnie bez problemu. I po kolei: krancowka w zamku sprawdzona i dziala, na desce sie swieci lampka jak sie nie zapnie pasow wiec tez to dziala, obie krancowki w szynie po ktorej sie porusza zapiecie od pasow tez sprawne, silniczek prad dostaje we wtyczce.
Dzisiaj sie okazalo ze jak 'recznie' (jest sruba na ampul) otworze pas (jest ciagle w pozycji 'zapietych pasow') tzn jak sie go przesunie dalej to sam wraca do swojej pozycji, zamyka sie.
Wiec mechanicznie jest wszystko ok, elektrycznie tez sie wydaje ze jest ok, cos nei tak ze sterowaniem? Nie wiem gdzie szukac rozwiazania. Kierowcy pas dziala, wszystkie bezpieczniki przepatrzone :|
Na forum ani jednego posta nie znalazlem na ten temat.

Bazz - 27-02-2008, 23:35

mozliwe ze padł sterownik (jest między siedzeniami obok wajchy ręcznego) najgorsze tylko zdobyć drugi taki w celu sprawdzenia czy to właśnie to... albo kostki przy nim po prostu styku nie mają.
Hubeeert - 28-02-2008, 18:08

bb, bo postó na ten temat nie ma. Na szczęście w dziale Downloads jest zeskanowana przeze mnie serwisówka elektryczna do Twojego samochodu. 10,5 MB - zassij - jest tam wszystko opisane.

Pozdrawiam

rafq - 05-03-2008, 00:10

Bazz napisał/a:
mozliwe ze padł sterownik (jest między siedzeniami obok wajchy ręcznego) najgorsze tylko zdobyć drugi taki w celu sprawdzenia czy to właśnie to... albo kostki przy nim po prostu styku nie mają.

Dużo grzebania, żeby się dostać do tego sterownika ?

Hubeeert - 05-03-2008, 00:14

Nie.
Kilka śrub odkręcić

Anonymous - 02-04-2008, 11:34

Wczoraj padly calkiem pasy, z tym ze kierowcy w pozycji otwartej.. Wiec tylna kanapa OUT wsadzam ampula zeby zamknac pasy recznie a pas spowrotem sie otwiera (mimo ze powinien sie zamknac - krancowka w drzwiach zamknieta i kluczyk). Czyli jedna chyba mozliwosc - padl sterownik. Na razie go odlaczylem calkiem (i wtyczke przy pasach zeby kontrolka mnie nie denerwowala..), i musze poszukac innego

[ Dodano: 10-04-2008, 15:56 ]
Doszedl do mnie nowy sterownik, po zalozeniu dalej takie same objawy jak na moim, wiec wykluczam uszkodzenie sterwonika. Moze mi ktos pomoc czego sie czepic teraz? Wszystko co mi przyszlo d oglowy sprawdzilem i juz nie mam nadziei na niego :/