Sporty Motorowe - NOWA BROŃ MITSUBISHI
polsaler - 25-05-2005, 13:12 Temat postu: NOWA BROŃ MITSUBISHI Długo zastanawiałem się w jaki dziale umieścić ten wątek ale doszedłem do wniosku , że Lancer EVO to samochód iście sportowy (rajdowy można rzec ) więc zdecydowałem że umieszczę go tutaj w dziale sportu .
Chodzi o auto , które zastąpi dotychczasowe wersja Lancera EVO mianowicie LANCER EVO X . Z przecieków wiadomo , że będzie to zupełnie nowe auto , na którego bazie powstanie rajdowa wersja zarówno homologowana w grupie N jak i będzie ono bazą do stworzenia nowego auta WRC z pod znaku trzech diamentów . Premiera tego jakby nie było concept cara ma się odbyć przypuszczalnie w 2007 roku .
Chciałbym zacząć dyskusje na temat tego co myślicie o tym samochodzie.
Na chwilę obecną nie znalazłem nigdzie danych technicznych ani też lepszych zdjęć nowej sportowej broni MMC więc jeśli ktoś wygrzebie jakiekolwiek dane na temat tego autka to śmiało zamieszczajcie je tutaj !
Powiem szczerze ,że mimo "futurystycznego" wyglądu samochód ten wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie
Artii - 25-05-2005, 13:24
Tyl wyglada jak astra B. I ten spojler mi sie osobiscie nie podoba.
Przod ladny przynajmniej w porownaniu do tylu .
A tak szczerze mowiac to nawet ladny .
luk_szc - 25-05-2005, 14:09
Ładne , nawet bardzo - jedynie przód za bardzo nawiązuje do Peugeota 607 który zresztą też mi się b.podoba.
Lecz dla mnie i tak pozostaje w sferze marzeń , nawet wersje poprzednie .
Anonymous - 25-05-2005, 14:37
nie ma to jak evo 6 , zaczynam sie przyzwyczajac do evo 9 bo ladniejszy napewno od evo 8 ale ten to szok bym sie musial z 10 lat przyzwyczajac
Anonymous - 25-05-2005, 14:40
mi sie wogole ten samochod nie podoba, do niczego to nie podobne designerzy mitsubishi obrali zly kierunek rozwoju evo
polsaler - 25-05-2005, 15:51
Deenbe z jednym się z Toba zgodze na 100000% nic nigdy nie da sie juz porównać do drapieżnej (czytaj FANTASTYCZNEJ) sylwetki Evo VI .
Niestety czas niesie zmiany i na obecnym etapie szybciej się będziesz musiał przyzwyczajać do nowych linii nadwozia - niestety .
Ja również z pewna nostalgią patrzę na "starszawe" już modele aut !!
P.S.
Ciekawe czy widziałeś "concept car" Subaru Imprezy ?? To też futurystyczny szok !!!
Jackie - 25-05-2005, 16:58
To nie jest Concept Car - ten model wchodzi do sprzedaży we wrześniu.
Pozdrawiam
EDIT: Chodzi o imprezkę;)
Hubeeert - 25-05-2005, 17:50
Podsumowując dotychczasowe wypowiedzi - EVO X nie musi być ładne (podobnie zresztą jak Subaru) ono ma zap*******ć i wygrywać rajdy oraz rankingi sprzedaży.
Kofi - 25-05-2005, 19:19
a ja nie ma zdania, co jest rownoznacze z tym ze raczej mi sie nie spodoba.
vt
Efa! - 25-05-2005, 19:32
Ten srebrny jest fajowy! I ja bym baaardzo chętnie przygarnęła takie cudeńko - jak ktoś nie chce, a ma takie autko, to pisać do mnie na PW, heh! (a Wy zamiast narzekać, zajrzyjcie pod maskę i do wnętrza ).
Jackie - 25-05-2005, 22:00
No i kobieta wam pokazała kto tu nosi spodnie!!!
Bravo Efa!
Rafal_Szczecin - 25-05-2005, 22:08
nie wiem czemu ale ostatnio Mitsubishi wypuszcza brzydkie samochody ...
gdzie sie podzial godny nastepca galanta rekinka - jest galant amerykaniec fuuuu
albo godny nastepnca lancera evo VI ??? no gdzie, te samochody sa poprostu ni jakie lecz jak powiedzial Hubert one maja wygrywac jeszce w tych kolorach i z tym spojlerem na klapi, no sorry ale ja bym takiego auta nie chcial mimo iz jestem fanem Mitsu nawet za darmo,no chyba ze bym je od razu oddal do zyda, tylko kto by kupil brzydkie kaczatko ??
Efa! - 26-05-2005, 00:21
Jackie napisał/a: | No i kobieta wam pokazała kto tu nosi spodnie!!!
Bravo Efa! |
Dzięki, ale tak szczerze to ja prawie zawsze noszę spódniczki mini. Serio
A Rafal_Szczecin, czasem za mądry Ty nie jesteś? Zamiast marudzić, sam zaprojektuj nowe Evo - może nawet Mitsubishi przyjmie Twój koncept?
Rafal_Szczecin - 26-05-2005, 00:51
Efa mowisz, masz
eFo jak marzenie
teraz bede czekac czy Mitsubishi przyjmnie moj projekt, 3 majmy kciuki,
a tak na serio Efa przyznaj ze piekne to one nie sa(mitsubishi evo X).
Efa! - 26-05-2005, 01:18
Kojarzą mi się z typowo japońskim designem, więc są ciut... 'jajowate', ale ogólnie uważam, że ze srebrnym kolorem nadwozia Evo X wygląda bardzo ładnie.
I nareszcie coś innego niż współczesne auta, bez względu na firmę produkującą je - nie rzuciło Ci się w oczy, że prawie wszystkie marki były w ostatnich latach toczka w toczkę takie same? Różniły się szczególikami i czasami jedno było hatchbackiem, a drugie coupe, ale generalnie były do siebie podobne.
Teraz Evo ma nową stylistykę i wcale nie uważam go za brzydkie. Tylko inne.
|
|
|