Archiwum - Chce kupic carisme
Anonymous - 01-03-2008, 16:24 Temat postu: Chce kupic carisme Witam
Mam pytanie dotyczace zakupu samochodu
Otoz dopiero co zrobilem prawo jazdy i szukam jakiegos dobrego samochodu
Oczywscie marki Mitsubishi Carisma, najlepiej rocznik 2001 . Interesuja mnie oferty do 25 tysiecy zlotych.
Z gory dziekuje za wasze propozycje i uwagi dotyczace przedstawionych przez was ofert ^^
Mario - 01-03-2008, 16:26
Witam...to dobrze że Carisme
Ale jaki silnik Cię interesuje ?
(będzie łatwiej nam szukać )
Anonymous - 01-03-2008, 19:07
Interesuje mnie silnik 1.8
Najlepiej gdyby byl to mitsubishi carisma dynamics (zewnetrzne modyfikacje wykonane przez producenta ;P ) Niewazne czym napedzany bo planuje w nim zamontowac instalacje z gazem sekwencyjnym (wiecie czy to mozliwe w tym modelu i jakie sa koszty oraz spalanie? )
Chooper - 01-03-2008, 20:32
sylwan6 napisał/a: | Interesuje mnie silnik 1.8
Najlepiej gdyby byl to mitsubishi carisma dynamics (zewnetrzne modyfikacje wykonane przez producenta ;P ) Niewazne czym napedzany bo planuje w nim zamontowac instalacje z gazem sekwencyjnym (wiecie czy to mozliwe w tym modelu i jakie sa koszty oraz spalanie? ) |
po liftingu 1.8 to tylko GDI, a jak ma sie GDI do gazu to już poczytaj sobie na forum, bo ten wątek przewija sie średnio raz/tydzień
Morfi - 01-03-2008, 20:59
Ten silnik jest ekonomiczny i szkoda go psuc gazem.
Jestem antygaz
Anonymous - 01-03-2008, 21:03
Gaz montowali Hiterowcy w komorach-tam spełniał swoje zadanie...w motoryzacji to niekoniecznie dobry pomysł:)
Juiceman - 01-03-2008, 21:09
Czerwien napisał/a: | Gaz montowali Hiterowcy w komorach-tam spełniał swoje zadanie...w motoryzacji to niekoniecznie dobry pomysł:) |
No to jestem Hitlerowcem bo montowałem gaz, co prawda nie w komorach bo w aucie.
Co do gazu w GDI owszem możesz, założyć mieszanka gazu i paliwa jest jakoś 60/40 więc mała oszczędność w porównaniu do ceny instalacji. Może zainteresuje Cię Cari przed LF ?
Anonymous - 02-03-2008, 08:44
Jeżeli rocznik 2001 i 1,8 to tylko GDI, które nie nadaje się do gazu (zresztą po co ci gaz w GDI???). Chyba że zdecydujesz się na 1,6, które już można zagazować.
Chooper - 02-03-2008, 12:04
TomyLee4 napisał/a: | Jeżeli rocznik 2001 i 1,8 to tylko GDI, które nie nadaje się do gazu |
czemu na raz napisane zdanie znajduje sie cała grupa, która musi napisać jeszcze raz to samo ?
saphire - 02-03-2008, 13:00
Chooper napisał/a: | czemu na raz napisane zdanie znajduje sie cała grupa, która musi napisać jeszcze raz to samo ? | typowe stadne zachowanie gatunku
Juiceman - 02-03-2008, 13:28
saphire napisał/a: | Chooper napisał/a: | czemu na raz napisane zdanie znajduje sie cała grupa, która musi napisać jeszcze raz to samo ? | typowe stadne zachowanie gatunku |
Jak to czemu? Ma to na celu uświadomienie przyszłemu użytkownikowi co może nabyć;] Tak jak propaganda wszyscy powtarzają i... ;]
Chooper - 02-03-2008, 14:12
Juiceman napisał/a: | Tak jak propaganda wszyscy powtarzają i... ;] |
SPAMOWANIE a nie propaganda...;)
Anonymous - 04-03-2008, 17:10
W sumie to o to mi chodzilo bo piszac o carisma 1,8 chcialem brac GDI i piszac o gazie chcialem sie przekonac czy to dobry pomysl i jesli tak lub nie to dlaczego ^^ .
Nie wiedzialem ile spala ten samochod ale skoro mowicie ze jest ekonomiczny to podaruje sobie gaz
A tak wogole to mam na oku to http://allegro.pl/show_item.php?item=323180869
Co wy na to? ;P
Tylko mi jej nie kupcie
Robson86 - 04-03-2008, 18:10
Prawy profil wydaje sie byc troszke nie jednorodny jesli chodzi o kolory
Nie ma oznaczen GDI na blotnikach,
Brak listewki na prawym przednim blotniku, (przedluzenia tej na drzwiach)
wglebienie malutkie przy lampie tylnej z prawej strony (blotnik)
Emblemat Mitsubishi na masce powinien byc nizej
Przy tylnych lewych drzwiach (od str kierowcy) jakas taka wieksza szczelina chyba...
Brak kratki wlotu powietrza w zderzaku po prawej stronie (od pasazera)...oraz ta strona ma wieksza szczeline przy blotniku/zderzaku
stozek... ...po co
brak podlokietnika...w tej wersji
Pozdroo
Morfi - 04-03-2008, 19:55
Robson86, Stożek jest po to aby łapać wiecej powietrza, Tylko w Cari wymaga to sporej rzeźby juz ogladałem i myslałem nad tym
W Hondach dobrze zrobiony i obudowany daje nawet 4KM potwierdzone wykresem z Hamowni
|
|
|