To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ4A 1.6] tulejki tylnego wahacza do regulacji zbieżności

Anonymous - 02-03-2008, 13:02
Temat postu: [CJ4A 1.6] tulejki tylnego wahacza do regulacji zbieżności
Witam, miałem ostatnio bliskie spotkanie z krawężnikiem. Okazało się że samochód na nierównościach i szczególnie przy większym obciążeniu nosi po całej drodze. Mechanik stwierdził że to wina zbieżności, i tu zaczyna się problem. Przez godzine próbował ruszyć sruby które zapiekły się w tulejkach i nic mu z tego nie wyszło. Odesłał mnie do sklepu gdzie okazało się że niema zamienników a tulejki można kupić tylko w serwisie "w komplecie z wahaczem" ok 350zł. Troche mi się to nie uśmiecha tym bardziej że według mechanika podtrzebne bedą dwa komplety do obu kół.

Miał może ktoś podobny problem?? Może jednak dało by się ominąć kupno całych wahaczy?? Albo czy warto może poszukać jakiś używanych??

Anonymous - 02-03-2008, 16:12

Moja rada: poszukaj innego sklepu, bo w tym, w którym byłeś bzdury opowiadają. Możesz też skontaktować się z Japaneze lub Mateusza. U obu panów znajdziesz profesjonalne podejście, kompetentną informację i dobre ceny.
Anonymous - 06-03-2008, 18:38

Dzięki za rade. Skontaktowałem się z Japaneze, nawet dwóch minut nie trwało wyszukanie częsci. I jednak są. A co najwazniejsze za 214 zł za komplet do obu kół razem z kosztami przesyłki. Teraz czekam tylko na paczkę. Miałeś racje w pełni profesjonalne podejście do sprawy.
Anonymous - 07-03-2008, 18:15

Robiłem taką wymianę w CAO teraz robię w CJO .Sruby przecinałem są nie do odzyskania.Kupiłem tylko śruby .