To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] brak zmaków na kole rozrządu

Anonymous - 05-03-2008, 14:12
Temat postu: [Cari 1.9TD] brak zmaków na kole rozrządu
koledzy potrzebuje pomocy, co mam zrobić jeżeli nie mam znaków na kole rozrządu, jak mam to ustawić, może ktoś ma instrukcję silnika po polsku, to jest koszmar jeszcze raz proszę o pomoc
Ppiotr - 05-03-2008, 19:53

To proste nie ustawisz rozrządu, ja też nie mam znaków bo jak ustawiłem na znaki to kolizja i męczyłem się ale dałem radę. Problem największy w tym miałem że nie zaznaczyłem jak pasek ściągnąłem, na wałku miałem znak na znak patrzysz jak masz plastiki założone jest zaślepka.na pompie miałem zaznaczone ktoś jak wymieniał farbą zaznaczył a wał to celowałem. Najlepiej i tak do mechanika bo tam jeszcze powinno się ustawić punkt zerowy ty tego nie ustawisz.
Poproś kogoś kto ma tą instrukcję ja tak zrobiłem o niech wrzuci tobie na wrzuta ....... ja nie mogę bo przez tydzień bym to robił poczytaj i poproś, a jeszcze jedno chooper opisał na forum jak ustawić rozrząd szukaj w jego postach.

Chooper - 05-03-2008, 20:06

Ppiotr,

albo wstawisz znaki interpunkcyjne albo post leci do śmietnika

Chooper - 05-03-2008, 20:24

Ppiotr napisał/a:
a jeszcze jedno chooper opisał na forum jak ustawić rozrząd szukaj w jego postach.

a to akurat może być trudne bo jest tylko 3269 wyników poszukiwań ;)

lepiej wpisać w wyszukiwarke "rozrząd" i zawęzić pole poszukiwań do działu carisma. bedzie łatwiej

Anonymous - 05-03-2008, 20:39

tak książka istotnie jest pobrałem ja sobie ale jest mały problem nie znam angielskiego :(
saphire - 05-03-2008, 21:02

Zatem najbezpieczniej dla twojego silnika i twojej kieszeni będzie gdy rozrząd zrobi ci mechanik.
Anonymous - 06-03-2008, 14:18

saphire

nie wątpliwie masz rację pozdrawiam