To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Odblask na szybie

mareqm - 05-03-2008, 19:06
Temat postu: Odblask na szybie
Od początku jazdy Carismą przeszkadza mi odblask od osłony zegarów jaki pojawia sie na przedniej szybie w słoneczne dni.Próbowałem zmieniać pozycje za kierownicą ale to nic nie daje.Musiałbym prawie leżeć na fotelu aby dobrze widzieć a to z kolei nie jest już wygodne dla człowieka 50+.Zastanawiałem się nad przyklejeniem na deskę czegoś matowego ale to ostateczność ze względów estetycznych.Może ktoś z kolegów już ten problem rozwiązał?
A więc po co uczyć się na swoich błędach.
Pozdrawiam.

saphire - 05-03-2008, 19:45

Po pierwsze - plak MATOWY i wyczyścić nim całą deskę

Po drugie - okulary przeciwsłoneczne dla kierowców z filtrem polaryzacyjnym - zero jakichkolwiek odblasków od czegokolwiek (oprócz metalu) i widoczność przez szyby aut na 5-6 aut do przodu

:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

PS. na fotce obok właśnie takie mam założone :finga:

mareqm - 05-03-2008, 20:07

Plaka matowego nie spotkałem ale muszę poszukać.Całe życie człowiek się uczy( i głupi umiera , to motto mojego ojca).A okularki też pewnie swoje zrobią.Dzięki kolego z AT.
Spędziłem kiedyś w Przemyślu piękne wakacje.
Pozdrawiam.

Anonymous - 05-03-2008, 23:50

dlatego w rajdowkach deska jest z alcantary,
ja uzywalem tylko matowego plaka choc czesciej wody z ludwikiem, a i tak slonce odbijalo mi deske w szybie, za duzo to nie pomoze. pozostaje przywyknac lub ja czyms obic.

zwolin - 08-03-2008, 21:08

Cytat:
ja uzywalem tylko matowego plaka choc czesciej wody z ludwikiem

jeszcze lepiej działa pianka do czyszczenia deski sprzedawana na stacjach shella. Nic, a nic nie nabłyszcza, tylko bardzo dokładnie czyści. Jak dla mnie efekt jest super.
P.S. jak ktoś często używał plaka to ze dwa razy trzeba będzie na poczatku deskę przejechać. Zdziwicie się, ile jest syfu do usunięcia.