Tuning - Alufelgi - pomóżcie wybrać - plizzzzzzz
zwolin - 05-03-2008, 23:09 Temat postu: Alufelgi - pomóżcie wybrać - plizzzzzzz Witam.
Mam gorącą prośbę: od kilku dni zastanawiam się jakie felgi wybrać do mojej cari, i im blizej zakupu, to więcej wątpliwości. Napiszcie co sądzicie o moich propozycjach. Najchętniej wybrał bym te z pierwszego lub drugiego linka, tylko nie mam pewności, jak będą wyglądały na samochodzie.
DOTZ SHURIKEN
DEZENT V DARK
DEZENT V
ENZO H
Może ktoś orientuje się, czy są pomiędzy ww markami jakieś duże róznice jakościowe ew wytrzymałościowe.
Z góry dziękuję za pomoc.
Rafal_Szczecin - 05-03-2008, 23:15
jaki kolor auta ?
[ Dodano: 05-03-2008, 23:16 ]
chyba te pierwsze
Robson86 - 05-03-2008, 23:17
Te pierwsze to pierwsza klasa Piekne sa
Ale bedzie pasowal rozstaw śrub itp
te dwie nastepne mi sie tak srednio podobaja i te na koncu tez wydaja mi sie ladne...ale gdybym mial wybierac to zdecydowanie te pierwsze (na drugim miejscu te z ostatniego linka)
Pozdroo
zwolin - 05-03-2008, 23:23
Rafal_Szczecin napisał/a: | jaki kolor auta ?
|
zielony
Cytat: | Ale bedzie pasowal rozstaw śrub itp |
Śruby ok. ET niestety tylko 40, ale chcę kupić felgi i opony (195/55)w tej samej firmie, i jak na przymiarce okaże się, że obcierają, to pewnie pójdą te z ostatniego linka.
Robson86 napisał/a: | Piekne sa |
Kurde, trzeci dzień się im przygladam i coraz bardziej mi się podobają. Boję się tylko, czy cari nie będzie na nich wyglądać jak choinka wielkanocna
Chooper - 05-03-2008, 23:24
Robson86 napisał/a: | Te pierwsze to pierwsza klasa Piekne sa
Ale bedzie pasowal rozstaw śrub itp |
markowe fele dostepne są we wiekszości offsetów i rozstawów śrub.
te pierwsze cena /szt 16" ok 500 pln jest całkiem przyzwoita
zwolin, daj foto auta w dobrej jakości to Ci pokaże jak bedzie wyglądało
Robson86 - 05-03-2008, 23:25
zwolin napisał/a: | Kurde, trzeci dzień się im przygladam i coraz bardziej mi się podobają. Boję się tylko, czy cari nie będzie na nich wyglądać jak choinka wielkanocna |
przydalo by sie przed kupnem je przymierzyc...albo chociaz komputerowo to jakos zrobic
Pozdroo
zwolin - 05-03-2008, 23:28
Chooper napisał/a: | zwolin, daj foto auta w dobrej jakości to Ci pokaże jak bedzie wyglądało |
Super. Fotkę będę mógł najwcześniej w sobotę wysłać, bo pół godziny temu szwagrowi aparat pożyczyłem
cns80 - 06-03-2008, 07:39
Ja bym wybrał drugie lub czwarte. Te pierwsze są zbyt wydumane i z zielonym nadwoziem jakoś ich nie widzę.
Trzecie są zbyt pospolite.
W sumie te czwarte wyglądają najciekawiej, bo mają grubsze ramiona, ale ja akurat nie jestem zwolennikiem felg wieloramiennych
londolut - 06-03-2008, 09:25
Pierwsze są supcio tylko czy do zielonego... hmm zależy jeszcze jaki zielony.
Drugie też fajne, za to trzecie i czwarte takie sobie... zbyt pospolite wzory i kolory. Ale to tak IMHO
turek61 - 06-03-2008, 09:52
No...no...niektórym to sie powodzi
25 lat pracy w tym pieprzonym kraju(pracownik umysłowy nadzoru) i nie stać mnie na takie fele za 2 tys. No może przesadzam ze nie stać ale szkoda bo są inne potrzeby i ciągle trzeba wybierać co jest ważniejsze.A tych priorytetów zamiast mniej to im starsze córki to coraz więcej.
Odkładasz całe życie na emeryturę a jak dożyjesz do niej(co wątpliwe) to.... Szkoda słów....
Cytat: | Kurde, trzeci dzień się im przygladam i coraz bardziej mi się podobają. Boję się tylko, czy cari nie będzie na nich wyglądać jak choinka wielkanocna |
zwolin, zazdroszczę Ci takich dylematów
zwolin - 06-03-2008, 19:43
turek61, spokojnie ta kasa z nieba mi nie spadła. Mam dwie prace, a zjednej jeszcze przynoszę sobie robotę do domu. Felgi kupuję nie dla lansu, tylko dlatego, że fabryczne aluminiowe wygladają tak, że wstyd samochód pod domem postawić.
turek61 napisał/a: | nie stać mnie na takie fele za 2 tys. |
E tam 2 koła to one katalogowo kosztują. Enzo H 15" to wydatek 1040pln o ile dobrze pamietam.
londolut napisał/a: | Pierwsze są supcio tylko czy do zielonego... hmm zależy jeszcze jaki zielony. |
To raz, a dwa to obawiam się, że 15" to poprostu za śmieszny rozmiar jak na takie felgi.
Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze się zastanawiam, ale wybór podnie chyba na Enzo. Nie są może zbyt piekne, ale z drugiej strony nie ma co niepasować do samochodu.
londolut - 06-03-2008, 19:56
zwolin napisał/a: | obawiam się, że 15" to poprostu za śmieszny rozmiar | 15" to będę miał u siebie w Colcinie a Rafał będzie 17" pakował do swojej Cari
[ Dodano: 06-03-2008, 19:58 ]
zwolin napisał/a: | E tam 2 koła | 2 tałzeny kosztują te pierwsze Dotz`y
Anonymous - 06-03-2008, 20:22
zwolin, dlaczego nie skorzystasz z konfiguratora na tej stronie z twoich linków? Jest bardzo dobry.
londolut - 06-03-2008, 20:44
minimus napisał/a: | dlaczego nie skorzystasz z konfiguratora | Też sie tym bawiłem dziś rano ale nie ma CA0. Czy to złe auto, że je olali?
Chooper - 06-03-2008, 20:48
londolut napisał/a: | 15" to będę miał u siebie w Colcinie a Rafał będzie 17" pakował do swojej Cari |
Rafał to niech najpierw ją sobie kupi
|
|
|