[97-04]Galant EAxA/W - pęknięty tylni zderzak (Gal kombi)
Anonymous - 06-03-2008, 18:36 Temat postu: pęknięty tylni zderzak (Gal kombi) Witam,
Po ostatniej stłuczce (koleś nie wychamował i przywalił w tył) mam pęknięty zderzak. Pęknięcie jest na środku, wzdłóż, ok 20 cm. W sumie nie wygląda to źle i pomyślałem że chyba nie trzeba nowego (używanego) kupować tylko skleić i ładnie zaszpachlować. Czy znacie może jakiś dobry klej do tego typu rzeczy? Urwały się też dwa uchwyty od góry, które w sumie zbyt wiele nie dają ale może warto byłoby je przykleć na jakieś włókno szklane. Lepiej to wszystko skleić klejem czy może żywicą zalać i włóknem? Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam, Dominik
Anonymous - 06-03-2008, 18:43
plastiki mozna spawac-kleic sam niedawno dalem do spawania przedni ktory wlasnie zalozylem napewno znajdziesz w swojej okiolicy jaks firme zajmujaca sie tym
Anonymous - 06-03-2008, 21:42
hi domi
ja dzisiaj odstawiłem swojego lancerka do "spawania"
zderzak był pęknięty i troszkę powyginany, w/g mnie to był do wymiany ale jak go zobaczyli fachowcy stwierdzili że szkoda pieniedzy na nowy bo oni to zrobią za 100 zł a pomalowac to tez przecież trzeba. Nie wiem co z tego wyniknie - podziele się wrażeniami w poniedziałek po całej "operacji".
pozdr
Mario
Tomii - 20-03-2012, 08:36 Temat postu: pęknięty zderzak przedni. Witam
Znacie może jakieś dobre środki do klejenia (łatania/szpachlowania) zderzaków?
Zależy mi na czymś szybko schnącym i łatwym do obróbki - szlifowania.
mackbeth - 20-03-2012, 11:04
Ja używałem CX- 80 Autoweld i dało rade... ale wiele potrafi zależeć od materiału zderzaka, niektóre są słabiej na to podatne.
|
|
|