Carisma - Techniczne - Swiatełko w bagazniku
Anonymous - 01-04-2006, 10:59 Temat postu: Swiatełko w bagazniku Zo chorobę nie wiem co jes przyczyną ze swiatełko mi nie swieci w tylnim bagazniku.
Chciałem naprawić bo mi swieciło tylko jak unios klapę do połowy w mojej carismie hathbacku rocznik 97. Ale jest jeszcze gorzej. Nie wiem gdzie jest czujnik ktory powoduje zadziałanie podswietlania tylnego kufra. Jezeli ma ktoś schemat instalacji elektrycznej to bardzo prosze o podesłanie. Jezeli wie ktoś gdzie jest czujnik umieszczony to proszę o info...
Pozdrawiam
Matejko - 01-04-2006, 11:20
nie mamy a wlacznik jest w zamku w klapie
Anonymous - 01-04-2006, 12:15
Dzięki za info.
A jak wytłumaczyć fakt ze do połowy odwarcia klapy tylniej swieciło sie przed moją interwencją...
Po mojej fachowej naprawie nie swieci sie wcale
Dobrałem sie do tego swiatełka i chciałem juz rozwalać plaskitki ale narazie sie wstyrzymałem.
luk_szc - 01-04-2006, 15:46
No to najprawdopodobniej padły kabelki między klapą a budą samochodu i trzeba je reanimować . Wydłubać gumę lączącą klapkę z budą i zobaczyć , który jest złamany . Albo też i któryś kabelek się wysunoł ze styków lub też styki w kostce nie łączą .
Marcino - 02-04-2006, 12:12
Moga nie łączyc styki w zamku kiedy sie podnosi go góry cos sie moze przesuwac i nie swieci. Trzeba przejrzec instalacje od zamka do światełka.
Ja tylko zamek przesamrowałem białym smarem i jest git.
Pozzdrawiam
Anonymous - 03-04-2006, 15:27
Dzięki..
W sobotę prawdopodobnie podejdę do reanimacji swiatełka po raz drugi..
Pozdrawiam
|
|
|