Chcę kupić EVO! - Chcę Kupić Lecz Evo czy Wrx?
Anonymous - 07-03-2008, 17:22 Temat postu: Chcę Kupić Lecz Evo czy Wrx? Witka Chłopaki. Jestem żywo zainteresowany zakupem Evo VII lub IX. Myślałem nawet o X Lecz przeraziłem się trochę kosztów serwisowania. Jak często trza serwisować Evo? słyszałem że jeśli chodzi o wersję 400km to mniej więcej co 4000mil?? Jakie są koszta? Może lepiej zdecydować się na SUBARU?
Hubeeert - 07-03-2008, 17:32
400 KM miały
EVO VIII FQ400 - tylko z kierownica po prawej stronie
EVO IX GT400 (395KM)
Subaru. No cóż to dobry samochód ale jak poczytasz Forum EVO to spotkasz tam sporo takich co się z Subaru przesiedli na EVO właśnie.
Zdania są podzielone. A serwis co 4000mil to i tak nieźle jak na ta moc z 2 litrowego silnika.
Pozdrawiam
Spal - 23-12-2008, 00:13
Witam wydaje mi się, że evo tak jak Hubeeert mowi ludzie przesiadają sie z subaryn do evo nigdy na odwrót , zależy też do czego ma słuzyć tobie auto. I po określeniu tego można zacząć rozmowe o kosztach jednak jeśli chcesz wybierać miedzy evo to i pomiędzy sti nie wrx bo jest duuuużżżżaaa róznica. wg. mnie sti nie jedzie z reszta oba seryjne nie zachowuja sie tak jak by sie chciało ( to moje zdanie wywnioskowane z doświadczenia ).
Robson86 - 23-12-2008, 00:18
Piotr I Trans napisał/a: | Myślałem nawet o X Lecz przeraziłem się trochę kosztów serwisowania. Jak często trza serwisować Evo? |
-zarowno evo jak i impreza lubia byc serisowane przy okolo 7000km...
-pamietaj ze takie elementy jak tarcze klocki opony kosztuja duzo wiecej niz np do Mitsubishi galanta...a w evo dodatkowo zuzywaja sie w dosc duzym tempie
-ktos kiedys powiedzial jesli Cie nie stac na 2 evo czy imprezy nie kupuj ani jednego. Z jednej strony troszke w tym przesady a z drugiej strony warto sie zastanowic.
Pamietaj ze niechetnie patrzy sie na takie cos...
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7354465
=>patrz na opis pojazdu
Pozdroo
[ Dodano: 23-12-2008, 00:20 ]
Spal, ten temat raczej juz jest nieaktualny...
przepraszam ja sie zapatrzylem...
cheatah - 23-12-2008, 00:26
Piotr I Trans napisał/a: | Witka Chłopaki. |
Piotr I Trans napisał/a: | Jak często trza serwisować Evo? |
nie kupuj EVO, prosze !
skandynaf - 23-12-2008, 07:33
cheatah napisał/a: | Piotr I Trans napisał/a: | Witka Chłopaki. |
Piotr I Trans napisał/a: | Jak często trza serwisować Evo? |
nie kupuj EVO, prosze ! |
tj pisał cheatah subaru to jedyny słuszny wybór
cheatah - 23-12-2008, 21:47
skandynaf napisał/a: | subaru to jedyny słuszny wybór |
normalnie z ust mi to wyjales , tak wlasnie o to mi chodzilo, najlepsze sa te w setupie z niebieskim lakierem i zlotymi felgami . Ehh taki mi sie marzy , wtedy wszystkie dziwoje moje
Matik608 - 08-01-2009, 19:10
cheatah, a w czym subaru jest lepsze?
Piwor - 08-01-2009, 20:03
Matik608, to była ironia.
Anonymous - 08-01-2009, 21:52
W mojej "stajni" z całą pewnością chciałbym widzieć obydwa tj. EVO & STI
cheatah - 09-01-2009, 10:48
Matik608, jest w setupie niebieskim ze zlotymi felgami , to jest dopiero lans
Anonymous - 01-02-2009, 06:05
uu panowie, subaru? z fotelami jak przed telewizorem i kierownica jak w ikarusie?
do tego skrzynia, ktora nie zachowuje sie tak jak powinna?
w modelu wrx przy podnoszeniu mocy na 250+, w skrzynie trzeba wlozyc dobrych kilka tysiecy...
do tego dochodzi tylne zawieszenie ktore generalnie jest ciagle zepsute....
probowalem tematu, polecam serwis 4subaru, popytaj co i jak....
na ulice i do sklepu subaru, jak lubisz poszalec to evo...
wszystko poparte doswiadczeniami wlasnymi lub znajomych, dwojka przesiadla sie z subaryn na evki i poki co zadowoleni...
pz
mbo - 04-09-2009, 13:58
Temat porównania EVO i WRX już na wstępie jest chyba nie trafiony. Rozumiem porównanie WRX - Rallyart, lub EVO - STI. Z porównania tych drugich uważam, że rozmowa co jest lepsze nie ma sensu, ważne kto co lubi. A przesiadki są normalne, jak ktoś miał Subaru to teraz chce spróbować Mitsubishi. No i jeszcze jedno, cena. W Subaru jest silnik 2.5 litra, co mocno podraża zakup nowego auta. Myślę, że ostatnio głównie tym są podyktowane przesiadki z Subaru na Evo. Nie ukrywam że sam też mam taki plan.
Skrzynia w Subaru jest faktycznie dla ludzi o mocnych rękach i to nie ważne w którym modelu... to mówię ja użytkownik
Paweł_BB - 05-09-2009, 17:33
mbo napisał/a: | W Subaru jest silnik 2.5 litra, co mocno podraża zakup nowego auta. Myślę, że ostatnio głównie tym są podyktowane przesiadki z Subaru na Evo |
Nie wydaje mi się, żeby akurat cena była takim magnesem, po prostu Evo jest lepsze i przesiadka z STI na Evo jest postępem (możnaby rzec że ewolucją), znam tylko 2 przypadki kiedy właściciele Evo poszli w kierunku STI ale bardzo szybko wrócili do Evo, mam też kumpla w Bielsku, który mając 2 Evo (IX i X) zakupił sobie dla jaj nowego Lanosa STI, przejechał 7000 km i sprzedał ten szajs, mówił że tragicznie to jeździ i że nie ma rzadnego podejścia do Evo... Trzeba też pamiętać, że ten silnik 2.5 w Subaru jest mocno awaryjny i bardzo źle znosi tuning - trzeba by wymienić pół silnika żeby bezpiecznie podnosić moc, w Evo moce rzędu 360-380 KM to żaden problem.
Morfi - 05-09-2009, 19:54
Dodam, że w wrx-e nie ma kanałów przelewowych dla oleju i przy ostrych bocznych przeciążeniach olej przelewa sie na jedną strone i wtedy tam gdzie nie ma oleju mozna zerwać film olejowy i przypalic troszke wnetrzności
|
|
|