To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Katalizator wymiana

Anonymous - 07-03-2008, 19:57
Temat postu: Katalizator wymiana
przejrzalem forum, google i warsztaty, ale nie dostalem jednoznacznej odpowiedzi :/
Zakupilem katalizator i nosze sie z zamiarem wymiany (samemu) ale nie wiem czy jest roznica ktora strona go zamontuje (jedni mowia ze jest znaczenie, inni ze nie ma znaczenia- wiec sam juz zglupialem). Na kacie nie ma zadnego oznaczenia jak powinien zostac zamontowany, w instrukcji tez nic o tym nie ma :/ wiec jak to jest?
Niewazne jest ktora strona zamontuje kata (od strony kolektora)?

a to kat jaki zakupilem

mlun - 08-03-2008, 11:16

Na chłopski rozum jak ne ma oznaczenia to nie powinno być różnicy którą stroną się montuje bo niby skąd masz to wiedzieć?
Bartek - 08-03-2008, 11:51

jeżeli flansze pasują w obie strony, nie ma znaczenia jak zamontujesz
Anonymous - 08-03-2008, 12:04

flansze pasuja w obie strony. Jak dla mnie to nie ma roznicy jak go zamontowac. Natomiast jak juz pisalem w warsztatach slyszalem dwie wersje i to mnie zastanawialo dosc mocno.
Anyway, dziekuje za odpowiedz.

Anonymous - 10-03-2008, 16:41

Ten wygląda z obu stron tak samo więc bez różnicy. A takie co maja różne zwężenia z przodu i z tyłu to tym łagodniejszym stożkiem należy założyć do tyłu auta.
Anonymous - 11-03-2008, 20:23

Przy okazji katalizatora, mam problem z tym elastycznym elementem pod kolektorem wydechowym, można to gdzieś kupić?
Anonymous - 11-03-2008, 21:36

Jeśli chodzi o łącznik elastyczny to sprawdź choćby na alegro. Dokupuje się taki o odpowiedniej średnicy i wspawywuje się w wydech.
Anonymous - 11-03-2008, 21:54

Czyli może być jakiś uniwersalny, jeśli tak to coś znajdę, dzięki.

[ Dodano: 12-03-2008, 17:33 ]
Jest tego pełno na allegro po 59zł, czy ktoś z was wie jaki ma być wymiar tego ustrojstwa do CK1A,będe wdzięczny za info, pozdr.