To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Teleskopy do klapy bagażnika

Anonymous - 09-03-2008, 13:03
Temat postu: [CA4A 1.6] Teleskopy do klapy bagażnika
Witam

Czy dostanę gdziekolwiek bardzo silne podnośniki do klapy bagaznika? Chodzi mi o takie, które same podniosą klapę po zwolnieniu zamka tj. mam zamiar podłączyć pod klapę siłownik i otwierać ją guziczkiem (zerwana linka i nie mogę otwierać ze środka). Przy okazji pomyślałem sobie,że fajny bajer by był, gdyby klapa jeszcze sama się otwierała

Czy takie coś w oóle jest możliwe?

Pozdrawiam

Anonymous - 11-03-2008, 08:31

Jest, nawet w niektórych autach montowane seryjnie.
Musisz po prostu do obecnych teleskopów dołożyć siłownik(i) o odpowiedniej mocy.
Wymiana teleskopów na mocniejsze nic nie da.

Anonymous - 11-03-2008, 12:37

Bugs, a mógłbyś mi dac jakieś namiary gdie mógłbym takie siłowniki dostać?
Anonymous - 11-03-2008, 16:37

Niestety bladego pojęcia nie mam, ale to będzie wyglądać mniej więcej tak jak siłownik do zamka centralnego.

Wujek google trochę pomógł:
http://silowniki-pneumatyczne.pl/

No i allegro:
http://allegro.pl/search....&personal_rec=0

Dokładnie jakiego będziesz potrzebował nie jestem w stanie Ci powiedzieć - nie wiem ile klapa waży, ile masz tam miejsca aby go zamontować, jak chcesz rozwiązać sposób jego uruchamiania (z pilota, czy guzika wew. auta).

Anonymous - 13-03-2008, 12:46

Siłownik do zamka to ja już kupiłem, ale mi chodzi o sam teleskop, który podnosi klapę.

Chciałbym, żeby klapa sama się podnosiła pod wpływem silnego teleskopa.

Anonymous - 13-03-2008, 15:37

Przeczytaj dokładnie co napisałem.

Klapa nie podniesie się pod wpływem teleskopa, bo teleskop do tego nie służy - on jedynie podtrzyma ją w górnym położeniu.

Do otwierania klapy musisz użyć siłownika podobnego do tych od zamka centralnego z tymże o większej (dużo) sile.

Wtedy za pomocą guzika sterującego siłownikiem możesz otwierać i (chyba) zamykać klapę.

Anonymous - 13-03-2008, 18:20

Aaaaaaaaaa... w ten sposób - nie zrozumieliśmy się ;-)