To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Luzy na wycieraczkach - nie dochodzą do końca

Anonymous - 09-03-2008, 13:08
Temat postu: [CA4A 1.6] Luzy na wycieraczkach - nie dochodzą do końca
Witam

Kolejny mój problem - mam luzy na wycieraczkach. Wycieraczki nie dochozą do końca (około 10cm do dołu zostaje). Nie wystarczy przestawić wycieraczek o kilka ząbków, bo wtedy brakuje 10cm do boku szyby. Czyli wychodzi na to, ze moje wycieraczki mają za mały zasięg :/

Co mam wymienić? Co zrobić, aby było dobrze?

Pozdrawiam

Anonymous - 09-03-2008, 13:23

Problem pojawiał sie wielokrotnie na forum. Pierwszy objaw całkowitego padu wycieraczek. Szukajka nie gryzie. Możliwe rozwiązania tutaj.
Anonymous - 09-03-2008, 14:12

No kurcze - wydawało mi się, że szukałem :shock:

Czyli nie zostaje mi nic innego jak wymiana mechanizmy na nowy (używany)?

Czy możesz mi podać nazwę tego mechanizmy,m żebym wiedział o co pytać jak będę dzwonił po sprzedawcach?

Anonymous - 09-03-2008, 17:35

Na początek sugeruję Ci sprawdzenie mocować i osiek. Zajmie Ci to 15 minut (musisz zdjąć ramiona wycieraczek i podszybie - mocowane blachowkrętami i spinkami), a koszty zerowe. Używany mechanizm wycieraczek to wydatek rzędu 100-200 PLN. Spróbuj pokombinować, jak sugerują koledzy.
Jeśli zdecydujesz się jednak na zakupy, pytaj o mechanizm wycieraczek. De facto są to stalowe prowadnice oraz ośki, na które zakłada sie ramiona wycieraczek. Skontaktuj się z Trawor76 z naszego forum, mały fajnie zaopatrzony garaż z różnymi gratami do Coltów i Lancerów.

Anonymous - 09-03-2008, 21:08

Ok, dzięki, popatrzę co i jak ;)