[XX-92]Colt C50 i starsze - Obrotomierz
Anonymous - 09-03-2008, 22:46 Temat postu: Obrotomierz Witam,
przełożyłem do mojego Colta zegar z obrotomierzem (pochodzącym od Colta z automatyczną skrzynią biegów). Niestety działa wszystko z wyjątkiem obrotomierza. Czy trzeba coś dodatkowo gdzieś "przełączyć" czy też muszę szukać innego modelu zegarów?
EDIT: Niech będzie obrotomierz
Anonymous - 09-03-2008, 22:48
Nie zebym sie czepial ale to sie pisze "obrotomierz". Albo ja sie nie znam;)
Anonymous - 13-03-2008, 12:10
Ja załuzyłem obrotomierz kupiony na alegro, oczywiście pasujący do colta z silnikiem 1300 wszystko gra, obrotomierz działa, dodatkowo nic niepodłączałem. Zamieniłem tylko zegary. Ale czy od automatu będzie działał tego niewiem. Tyle mogę Ci podpowiedziwć.
tomusn - 14-03-2008, 23:23
fruu napisał/a: | Witam,
przełożyłem do mojego Colta zegar z obrotomierzem (pochodzącym od Colta z automatyczną skrzynią biegów). Niestety działa wszystko z wyjątkiem obrotomierza. Czy trzeba coś dodatkowo gdzieś "przełączyć" czy też muszę szukać innego modelu zegarów? | inna skrzynia i inne podłączenie, wg mnie musisz szukać "normalnych" zegarów
Anonymous - 15-03-2008, 23:46
u mnie podeszly do 1,5 zegary od 1,3 troche musialem na sciezkach poprzerabiac ale obrotomierz odrazu dziala bez niczego a nie podeszlo wskaznik temp oleju a zamiast tego palila sie kontrolka od plynu spryskiwaczy przednich lamp nie wiem tylko czy mi predkosci nie przeklamuje heheh ale jak przeklamuje to nie wiele
masa - 19-03-2008, 07:33
Ja kupiłem na Allegro zegary od 1.6 (tak pisał sprzedający). Założyłem do 1.3 i wszystko działa ok. ale może dlatego że moje 1.3 to "golas" bez żadnych bajerów.
Anonymous - 19-03-2008, 08:27
a na predkosci cie nie oszukuje bo jak dobrze pamietam w 1,6 licznik wyskalowany jest do 240
masa - 19-03-2008, 16:59
Zgadza się do 240. Też myślałem że będzie oszukiwac, ale wydaje misie że jest ok. Próbowałem ile idzie na starym liczniku i było 160 km/h max. na nowym jast praktycznie to samo (z małymi odchyłkami). W piątek jadę w trasę którą jeżdziłem już wiele razy ze starym licznikiem to będę wiedział dokładnie. Pozdro
|
|
|