To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Polerowanie i regeneracja felg aluminiowych

lukpaw - 12-03-2008, 16:20
Temat postu: Polerowanie i regeneracja felg aluminiowych
W związku z tym że idzie wiosna i czas założyć felgi które po wczesniejszych sezonach nie wyglądają najlepiej warto zastanowić sie nad polerką, w zeszłym roku gdy miałem jeszcze Golfa miałem taki problem i zacząłem szukać ludzi zajmujących sie tym fachem i znalazłem gościa, który poleruje felgi w Przemyslu za jedną felgę bierze około 100-150 zł a potrafi wypoleraowć felgę na "lustro", efekt jest niesamowity. W tym roku mam juz miśka i tamte felgi nie pasuja, ale naprawde ciężko było się z nimi rozstać. Jeżeli ktoś myśli o polerce to moge podać numer telefonu do tego chłopaka :biggrin:
Anonymous - 15-03-2008, 21:00

A co myslicie o prostowaniu alufelg? Znacie kogos we Wroclawiu, kto trudni sie takim fachem i jest juz sprawdzony?
czekoladka_1981 - 15-03-2008, 21:17

sibol napisał/a:
Znacie kogos we Wroclawiu,

Zobacz na fora regionalne ( dolnośląskie).

pawelpurc - 29-07-2008, 00:55

Pewnie juz dawno je wyprostowaleś, ale napisze bo może się komuś przydać.

Ul. Kaszubska, serwis opon.

Oddalem nowo kupione felgi do prostowania (oni to robią na Politechnice w ciagu paru dni) Za wyprostowanie jedej felgi liczą sobie 80-90zł.

Jutro odbieram, pochwale się jak umyje autko z nowymi felusiami

swinks_UK - 30-07-2008, 20:05

Paru dni...???
Ja potrzebuję w ciągu 24h !
A ktoś kto to robi na bieżąco???

pawelpurc - 31-07-2008, 00:48

tego nie wiem

wzieli ode mnie o niedziele, a we wtorek kolo 13 juz byly

KucharZ - 04-08-2008, 18:54

Ja ostatnio prostowałem co prawda tylko jedną felge ale gościu zrobił mi to w ciągu 20 minut. Mi wziął 80zł

Jak ktoś chce to podaje namiar:

ul. Reymonta - na przeciwko ul. Kraszewskiego skręcasz w lewo w brame z napisem "Skup palet" i tam jest serwis opon. Dokładniej między skupem palet a serwisem tłumików.

kikan - 28-08-2008, 13:45

80zl?
mi u mnie w bialej biora max 40zl i robia to od reki na oczach

joshua - 27-09-2008, 12:56

Polerowalem kiedys felgi Borbet, piekne duze z rantem, mialem je zalozone w bmw e-34.Koniecznie po polerce trzeba je pomalowac lakierem.Dlaczego, szkoda roboty, poniewaz z polerowaniem jest zabawy, i szybko sie brudza od pylu z klockow i brudu.Takze podczas mycia niestety sie rysuja.
Do polerowania uzylem zestawu kupionego w gebelsowie, roznej gradacji waty szklane, i pasty na filc, rowniez w zestawie, jedna felga jeden dzien.Jest co robic..:)za to efekt..hm..miodzio

maxell121 - 27-09-2013, 22:57

Felgi malowane proszkowo efekt polerowanego aluminium

Zajmuję się malowaniem proszkowym oraz piaskowaniem. Oferuję konkurencyjne ceny oraz wysoką jakość usługi. Elementy dodatkowo zabezpieczam antykorozyjnie poprzez fosforanowanie cynkowe. Tel 788 576 066