To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Śmiecisz - będziesz się spowiadał :P

Marcin-Krak - 12-03-2008, 19:28
Temat postu: Śmiecisz - będziesz się spowiadał :P
Kod:
Księża i wierni powinni zwrócić szczególną uwagę na nowe rodzaje grzechów związanych z dobrobytem, globalizacją i rozwojem nauki.

Manipulacje genetyczne, powodowanie biedy, nierówności i niesprawiedliwości społecznej, nadmierne bogacenie się, narkotyki i zatruwanie przyrody – to grzechy śmiertelne. Tak zdecydowała Penitencjaria Apostolska zajmująca się sprawami sumienia i spowiedzi.Ujawnił to regens dykasterii biskup Gianfranco Girotti w wywiadzie dla „L’Osservatore Romano” po zakończeniu dorocznego kursu w Watykanie dla ponad 600 spowiedników. Na te nowe grzechy śmiertelne mają zwracać baczną uwagę i spowiednicy, i wierni.

Więcej na stronie Rzeczpospolitej

Anonymous - 13-03-2008, 20:13

no to koniec z kiepowaniem na chodniku

[ Dodano: 13-03-2008, 20:14 ]
ale głupota

sruba - 13-03-2008, 20:29

Marcin-Krak napisał/a:
smiecisz - będziesz się spowiadał :P

:lol:

niech czarni martwia sie spowiadaniem ze swojego dewianctwa, pedofili i pederastii...

Anonymous - 13-03-2008, 20:39

Sruba napisał/a:
niech czarni

nie żeby rasizmem powiało :D :D :D

Marcin-Krak - 13-03-2008, 22:27

misio napisał/a:

Przyjemnie by Ci było jakbyś miał cały ogródek w kiepach :?: Mam tą wątpliwą przyjemność mieć tak przyozdobiony ogródek - dla mnie to szczyt chamstwa jak ludzie rzucają kiepy nie do kosza mając go pod nosem :twisted:

To że kościół już o takich sprawach mówi i się zajmuje - to już inna sprawa :roll:

Anonymous - 13-03-2008, 22:58

Marcin-Krak napisał/a:
Przyjemnie by Ci było jakbyś miał cały ogródek w kiepach

nie przyjemnie by mi było, zapierniczył bym takiego sukinsyna :twisted:

akbi - 14-03-2008, 08:48

Marcin-Krak napisał/a:
misio napisał/a:

Przyjemnie by Ci było jakbyś miał cały ogródek w kiepach :?: Mam tą wątpliwą przyjemność mieć tak przyozdobiony ogródek - dla mnie to szczyt chamstwa jak ludzie rzucają kiepy nie do kosza mając go pod nosem :twisted:

oooo dokładnie, mnie też to wkur...jak wchodzę do domu na 3 piętro a po drodze mijam za każdym razem średnio 5 petów ... śmieciarze i syfiarze !!!!!!!!!
...a spowiadajcie się teraz z tego :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

mkm - 15-03-2008, 14:28

Spowiedz spowiedzia... Tu POKUTA potrzebna!
Marcin-Krak - 15-03-2008, 23:03

Cytat:
Tu POKUTA potrzebna!

O to to ... takie codzienne sprzątanie świat - to by nie głupie było - a jakie pożyteczne :!: