Carisma - FAQ - [Carisma] Czujnik otwartych drzwi a alarm
Anonymous - 13-03-2008, 09:05 Temat postu: [Carisma] Czujnik otwartych drzwi a alarm Witam Jetem nowym posiadaczem Carismy chciałbym założyć w niej alarm tylko mam teraz taki mały problem, otóż nie wiem gdzie się wpiąć w czujnik otwartych drzwi bo jeśli tego nie zrobie to alarm ciągle się uzbraja sądząc chyba że rozbrojony został przez przypadek
Pomóżcie, Pozdrawiam!
saphire - 13-03-2008, 09:52
A pod oświetlenie kabinowe nie próbowałeś? To się przecież zapala jak którekolwiek drzwi zostaną otwarte. Schemat elektryki jest w downloadzie...
Anonymous - 13-03-2008, 12:28
nie jeszcze tego nie próbowałem ale zaraz się za to wezme dzięki za podpowiedz
lukaszpl - 16-10-2008, 16:58
Mam podobne pytanie, czy jeżeli otwieracie klape bagażnika to zapala się kontrolka od drzwi na desce w samochodzie? albo oświetlenie wewnątrz? oświetlenie bagażnika działa prawidłowo.
Anonymous - 16-10-2008, 17:54
kontrolka NA desce sie zapala, tak samo oswietlenie wewnątrz
siwek - 16-10-2008, 17:57
lukaszpl napisał/a: | Mam podobne pytanie, czy jeżeli otwieracie klape bagażnika to zapala się kontrolka od drzwi na desce w samochodzie? albo oświetlenie wewnątrz? oświetlenie bagażnika działa prawidłowo. | czyli musisz sprawdzić kable jeśli ci się nie świeci kontrolka i oświetlenie, bo powinno się zapalać przy otwarciu którychkolwiek drzwi
lukaszpl - 16-10-2008, 18:02
To by znaczyło że u mnie coś nie tak, tylko gdzie szukać usterki? oświetlenie w bagażniku działa.
MoLi z tego co widzę po avatarku to masz chyba hatchbacka, może sedan ma inaczej?
Chodzi mi tylko o klapę bagażnika, reszta drzwi jest ok.
wichura1 - 08-11-2008, 13:14
Nie ma czujnika w sedanie, jak otworzę samochód pilotem, otwieram bagażnik i w nim grzebię, po kilkunastu sekundach centralny zamyka się samoczynnie. Nie zamknie się sam jeżeli otworzę na chwilę którekolwiek drzwi.
Matejko - 08-11-2008, 13:16
no marcin jakto nie ma ?sprawdz czy na zamku w klapie sie przewod nie zesunal
wichura1 - 08-11-2008, 13:45
Sprawdziłem jest i działa jak zatrzasnę zamek gaśnie światełko w bagażniku. Znalazłem za to w wiązce idącej po zwiasie przecięty na pół kabel zaizolowany, a do jego części idącej z klapy podłączony jest inny przewód niknący w lewym tylnym błotniku. Wydaje mi się że będe musiał wywalać jakieś badziewie
edit: Już wiem jakiś inteligent podłączał hak holowniczy,nie powiedziałbym, że jest to profesjonalne podłączenie. Co najśmieszniejsze to oryginalny hak Mitsubishi więc pewnie montowany w ASO
kamasxxx - 08-11-2009, 14:57
Witam odkopię stary temat ale mam podobny problem Lampka w sedanie nie chce się zapalać żarówka działa bo gdy dotknę metalu otaczającego pali się lecz nie gaśnie przy zamknięciu klapy
Kolejny problem tkwi w czujniku otwartych drzwi kierowcy gdzie taki mogę dostać bo coś czasem działa czasem nie przeczyściłem i myślałem że będzie dobrze ale niestety nie
Pozdro
Faraday - 10-05-2010, 14:40
Ja mam inny problem... lampka zapala się po otwarciu tylnych drzwi. Przednie nie powodują zapalenia światełka. Myślę, że może mieć to związek z zainstalowanym alarmem...
Saqu - 12-05-2010, 22:02
Faraday napisał/a: | Myślę, że może mieć to związek z zainstalowanym alarmem... |
Alarm nie powinien mieć nic do światełka. Może krańcówka Ci odmówiła współpracy i trzebaby było ją przeczyścić / wymienić. A kontrolka na licznikach zapala się od otwartych drzwi?
|
|
|