[XX-92]Galant E3xA i starsze - Witam
Anonymous - 14-03-2008, 23:08 Temat postu: Witam Witam !
Mam do Was Państwo takie pytanko... jakie Amortyzatory najlepiej założyc do Galanciny ? Wlasciwie zastanawiam sie nad wymiana, ale cos nisko osadzony jest ten samochód... :/ i obawiam sie ze to wlasnie amortyzatory się kończą.. wiec jakiej mam zakupić firmy ? i to samo pytanie dotyczy kompletu sprzęgła...
Z pow.
Słonio
Maretzky85 - 16-03-2008, 10:54
Z tego co ja się orientuje co do amorków to jedne z lepszych na pewno będą Kayaby [KYB], podobno gazowe lepsze, ale jak tam się nie znam za bardzo
Co do sprzęgła to sporo ludzi poleca SACHS, ale niech się wypowiedzą Ci co wymieniali
jacek11 - 16-03-2008, 13:38
Za wysokość odpowiadają sprężyny.Amory są do wymiany jak się za bardzo kołysze.
Anonymous - 16-03-2008, 14:14
jacek11 napisał/a: | Za wysokość odpowiadają sprężyny.Amory są do wymiany jak się za bardzo kołysze. | Zgadza sie kołysze nim, ale nie az tak bardzo zeby sie do wymiany kawlifikowały - a jakie bedą wyższe sprezyny ? chodzi mi oto jak mam podac w sklepie zeby to kupic... - wiecie chodzi oto ze mam straszne krawęzniki... - masakra naprawde pod blokiem zaparkowac - szkoda miśka ;( WŁADZE GRÓJCA... ;/
jacek11 - 16-03-2008, 20:26
Po prostu wyjmij jedną na wzór,i jedz z nią do sklepu.Ewentualnie można podłożyć gumy pod sprężyny.
Krzyzak - 16-03-2008, 20:33
amortyzatory - KYB
sprzeglo - Daikin (ew. Aisin)
Anonymous - 17-03-2008, 20:21
Jeśli samochód się kołysze to po wymianie amorków na pewno będzie wyżej stał.
A co do sprężyn jeśli się zdecydujesz to nie żałuj kasy, bo za miesiąc będzie gorzej niż przed wymianą. Zamiast tanich zamienników lepiej założyć dobre używane oryginały.
Ale jeśli amory są do wymiany to zacznij od tego bo może to wystarczyć. No i oczywiście KYB
Anonymous - 25-03-2008, 17:18
sprzęgło-only aisin-fabrycznie takie jest montowane, amory kayaba
|
|
|