To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Piszcząca szyba

akbi - 03-04-2006, 10:03
Temat postu: Piszcząca szyba
Witam,
Mam problem z przednią lewą szybą. Otóż przy otwieraniu strasznie piszczy. Czy można coś gdzieś tam nasmarować??
Pozostałem szyby otwierają się bez zarzutu, ale z tą jedną jest dramatycznie, jak otwieram okno, to się ludzie oglądają :D

Anonymous - 03-04-2006, 10:05

Ale co piszczy - uszczelka czy mechanizm? Przesmarować zawsze można - jeśli to uszczelka , smaruje się ją silikonem do uszczelek (dostepny w sprayu), jeśli mechanizm czy prowadznica, czeka Cię rozbiórka tepicerki i smarowanie smarem.
akbi - 03-04-2006, 10:10

No właśnie niestety niewiem co dokładnie piszczy, wydaje się jakby uszczelka, ale nie jestem pewny
Anonymous - 03-04-2006, 11:20

Jeśli piszczenei przypomina tarcie styropiem o szybę, zapewne będzie to uszczelka, jeśli dźwięk metaliczny - mechanizm. Proponuję zacząć od przesmarowania silikonem uszczelki. Na pewno jej nei zaszkodzi.
akbi - 03-04-2006, 11:23

Tak też właśnie wnioskuje - dzięki za radę
KaWu - 03-04-2006, 14:28

U mnie piszczy prawa strona :D
Akbi podejrzewam ze to prowadnica. W ub. roku ja przesmarowałem podczas konserwacji linek. Na jakis czas pomaga. Teraz po zimie znowu piszczy jak piskle. Robi sie cieplej a wiec trzeba bedzie sie za to zabrac. Troche moze tez popiskiwac silniczek. U mnie jak kupilem to prawa szyba sie otwierala na 5 cm-i tym samym silniczek troche dostal w dupe. Ale wazelina jest dobra na wszystko i jest juz ok :mrgreen: