To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - moja carisma chyba cos nie tak?

LEWY - 15-03-2008, 21:20
Temat postu: moja carisma chyba cos nie tak?
Witam od stycznia jestem posiadaczem carismy 1,9td, kupilem ja po tym jak tragedia stała się z moim eclipse (ale bez obaw wróci do nas) i jak narazie nie zaluje że wybor padł na cari mimo że podobno to silnik renault,
ale mam kilka pytan czy wszystko jest ok.
1, nigdy nie bylem przekonany do diesli jak i gazu ,ale milo mnie zaskoczyła bo jak na moje potrzeby smiga dobrze problem mam jak już ja rozpędze żeby trafic w droge a kompletna lipa jest jak wyprzedzam wtedy to musze się na pocic żeby nie obetrzec o wyprzedzanego ani o drzewo. I moje pytanie jak puszcze kierownice idzie prosto jak chamuje i przyspieszam też ale jak trzymam kierownice sa problemy (wiem dziwnie to brzmi) poprostu mam chyba za duże wspomaganie bo wogole nie moge jej wyczuć można to jakoś zmienic nie chce odłaczac ale moze ograniczyć.? czy musze kupic szerokie opony?
2, co to moze być że jak ja zapalam to chodzi nierowno przez kilka sekund tak co jakis czas jak by na 3 gary pracowala no i kopci wtedy na niebiesko jak wylaczy się juz ssanie jest ok.
3,powiedzcie gdzie mozna dostać dokladke pod przedni zderzak bo samochod dużo lepiej z nia wyglada.
z góry dzieki pozdro

maxwell61 - 15-03-2008, 21:29

LEWY napisał/a:
I moje pytanie jak puszcze kierownice idzie prosto jak chamuje i przyspieszam też ale jak trzymam kierownice sa problemy
kompletnie tego nie czaje 8)
LEWY napisał/a:
co to moze być że jak ja zapalam to chodzi nierowno przez kilka sekund tak co jakis czas jak by na 3 gary pracowala no i kopci wtedy na niebiesko jak wylaczy się juz ssanie jest ok
temat już był na forum kilka razy poruszany :cry:
LEWY napisał/a:
powiedzcie gdzie mozna dostać dokladke pod przedni zderzak bo samochod dużo lepiej z nia wyglada
na allegro, w sklepach z tuningiem...poza ty7m bedziesz cari rył asfalt i krawężniki aż miło
Juiceman - 15-03-2008, 22:00

LEWY napisał/a:
I moje pytanie jak puszcze kierownice idzie prosto jak chamuje i przyspieszam też ale jak trzymam kierownice sa problemy

Też to mam przy 120 i wiecej jest czasami odczuwalne; ) Osobiście średnio mi te luzy przeszkadzają ; )

LEWY - 15-03-2008, 22:10

dzieki za odpowiedzi już tlumacze ze swojego na polski

1,chodzi o to że chyba mi za lekko kierownica chodzi i dlatego ciezko to wyczuć, nie mam az takiego doświadczenia z samochodami zeby powiedziec co jest nie tak
ale np w 1g mimo ze ma wspomaganie i po parkingu kierownica chodzila lekko to przy szybszej jezdzie dało sie go jakos opanować (moze musze sie przyzwyczaic ).

2, to bardzo przepraszam doszukam i sie doucze

3, na allegro jak jest jakaś na cześci to albo nie miala wcale, albo już nie ma.
Mozliwe ze bedzie chaczyć o krawęzniki ale juz wole uważac na to bo z ta dokladka i jeszcze w kolorze bedzie chyba wygladać całkiem ok.
dziękuje za odp. pozdrawiam

Tomashi - 15-03-2008, 22:43

A to dziwne, bo u mnie jest tak, że im szybciej jadę, tym kierownica ciężej chodzi.
I o to chyba chodzi przy wspomaganiu...

maxwell61 - 16-03-2008, 00:17

LEWY napisał/a:
1,chodzi o to że chyba mi za lekko kierownica chodzi i dlatego ciezko to wyczuć, nie mam az takiego doświadczenia z samochodami zeby powiedziec co jest nie tak
ale np w 1g mimo ze ma wspomaganie i po parkingu kierownica chodzila lekko to przy szybszej jezdzie dało sie go jakos opanować (moze musze sie przyzwyczaic ).
ja miałem taki problem jak miałem opony do wymiany...ale powiem szcerze że mi przy 120 także chodzi lekko wiec ten typ tak ma...gorzej gdyby coś latało...ale luzów na kierownicy niestety nie mam zadnych

LEWY napisał/a:
to bardzo przepraszam doszukam i sie doucze
nie ma za co :mrgreen:
LEWY napisał/a:
na allegro jak jest jakaś na cześci to albo nie miala wcale, albo już nie ma.
no tak już w zyciu bywa trzeba szukać okazji :biggrin:
LEWY napisał/a:
Mozliwe ze bedzie chaczyć o krawęzniki ale juz wole uważac na to bo z ta dokladka i jeszcze w kolorze bedzie chyba wygladać całkiem ok.
mnie bez dokładki haczy a z nią to bałbym sie wyjeżdzać na drogi wszelakiego rodzaju...w Polsce :mrgreen: