To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Alarm - brak sygnalizacji dźwiękowej

Anonymous - 17-03-2008, 09:42
Temat postu: Alarm - brak sygnalizacji dźwiękowej
Witam

W Cari 1.8 GDI, mam mały problem z alarmem. Jest to chyba fabryczny alarm, chociaż pewności nie mam. Przestała mi działać sygnalizacja dźwiękowa przy włączaniu i wyłączaniu alarmu. Drzwi się zamykają i otwierają, kierunki błyskają, tylko nie ma dźwięku "pi pi" :)

Pozdrawiam
Marcin

czekoladka_1981 - 17-03-2008, 12:19

Zobacz pod maską silnika czy jest założona syrena alarmowa, lub pilot posiada kilka przycisków i włącz/wyłącz naciskasz na cichym.
Anonymous - 17-03-2008, 12:52

próbowałeś sztucznie wywołać alarm, by sprawdzić czy syrenka w ogóle działa?
Anonymous - 17-03-2008, 13:40

Cytat:
Zobacz pod maską silnika czy jest założona syrena alarmowa, lub pilot posiada kilka przycisków i włącz/wyłącz naciskasz na cichym

Syrenka w ogóle jest, bo działała. Pilot ma dwa przyciski - jednym otwieram, a drugim zamykam.

Cytat:
próbowałeś sztucznie wywołać alarm, by sprawdzić czy syrenka w ogóle działa?

Teraz nie próbowałem wywołać alarmu. Wieczorem sprawdzę, czy syrena będzie wyła.

Anonymous - 17-03-2008, 18:31

ooooooooooo mam podobnie raz piknie raz nie jak to kolego rozgryziesz to napisz co to bylo
Anonymous - 18-03-2008, 08:14

No i sprawdzałem. Syrena działa, ale dalej nie wiem jak zrobić, żeby "pikało" przy otwieraniu i zamykaniu drzwi.
Anonymous - 18-03-2008, 08:51

skoro syrenka działa, to prawdopodobnie jest coś z centralką, lub też mogłeś przez przypadek włączyć tryb cichy, może spróbuj przytrzymać przycisk zazbrajania przez parę sekund, może coś pomoże
tedi58 - 18-03-2008, 11:50

Dodano: 18-03-2008, 11:50
Jeśli chcesz żeby pikalo przytrzymaj pilot przez około 3 sek na zamykaniu na przycisku pilota, a jeżeli nie będzie pikać to przycisnij dwa razem aby uzbroić alarm ,powinien się załączyć wymuszony alarm tz:straszak-pozdrowienia.

tedi58 - 18-03-2008, 11:49

Jeśli chcesz żeby pikalo przytrzymaj pilot przez około 3 sek na zamykaniu na przycisku pilota, a jeżeli nie będzie pikać to przycisnij dwa razem aby uzbroić alarm ,powinien się załączyć wymuszony alarm tz:straszak-pozdrowienia.
Anonymous - 18-03-2008, 12:27

Już działa. Kombinowałem z pilotem, nie jestem pewien bo dużo się bawiłem, ale chyba trzymając wciśnięty przycisk zamykania, wcisnąłem drugi i zaczęło piszczeć. Także kombinacja dwóch przycisków dała efekt.
Dzięki wszystkim za pomoc