To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] nie odpala

Anonymous - 18-03-2008, 16:42
Temat postu: [CA1A 1.3] nie odpala
Przed chwila wymienilem olej i przeczyscilem dolot, zlozylem wszystko do kupy, nie odpinalem zadnych kabelkow ani czujnikow. Po przekreceniu kluczyka wszystkie kontrolki sie pala ale rozrusznik nie kreci, tylko syczy, przed pol godzina wszystko bylo igla. Co to moze byc? Gdzie szukac?
Prosze o szybka pomoc bo mam tylko chwile dostepny garaz.
Dzieki i pozdrawiam.

Hugo - 18-03-2008, 17:15

Akumulator się rozładował.
Anonymous - 18-03-2008, 18:24

nie aku...po prostu jak czyscilem dolot cos musialem poruszyc bo zdj±lem obudowe filtra powietrza i od razu chula,potem zalozylem znow nie pali...wszystkie kontroliki prawilno tylko rozrusznik w miejscu...no to zdj±lem opbudowe filtru ..odpalilem :shock: i na odpalonym zalozylem zakręcilem wszystko i igla...czary...czy jest gdzies w bliskim s±siedztwie filtru powietrza jakis przewód lub czujnik ktory moze byc za to odpowiedzialny? dopiero się ucze topologii tego auta,ale ta sytuacja kompletnie niezrozumiala.
pozdrowiam

Hugo - 18-03-2008, 23:19

front247 napisał/a:
czy jest gdzies w bliskim s±siedztwie filtru powietrza jakis przewód lub czujnik ktory moze byc za to odpowiedzialny?
Nie wiem jak jest w 1.3
Anonymous - 19-03-2008, 08:25

Ok my¶le ze temat mozna zamkn±c bo problem juz nie występuje,może rzeczywi¶cie zawadziłem o jaki¶ przewód.
pozdrawiam