[96-02]Colt CJ0 - NOWA TAPICERKA W CJO
Anonymous - 19-03-2008, 22:00 Temat postu: NOWA TAPICERKA W CJO Chciałbym w tym roku wymienić w swoim Miśku tapicerkę obecny welur mam w stanie idealnym ale zawsze marzyła mi się skórka niestety przypuszczam, że na taki luksus mnie nie stać wiedz myślałem o skórze ekologicznej która też robi efekt a na pewno jest sporo taniej
Mam do was pytanie: czy ktoś z was robił coś takiego albo ma w swoim Miśku taką skórę, czy jest to wytrzymały materiał no i najważniejsze czy zna ktoś może przypuszczalny koszt takiego zabiegu?
pozdrawiam wszystkich
Po dość długiej ciszy w temacie zamieszczam ankietę, która tapicerka waszym zdaniem będzie bardziej pasowała? Deska rozdzielcza jest koloru popielatego! mam dwie opcje czerwono-czarna lub czerwono-popielata mile widziane inne propozycje
Marcin-Krak - 19-03-2008, 23:13
A masz zamiar robić dodatkowo podgrzewanie tych siedzeń
W zimie to chyba za ciekawie nie będzie - choć ostatnio zimy mamy jak nie zimy
Poza tym możesz próbować poszukać rozbitków które miały skórzane siedzenia - ale mi się zdarzyło 2 razy takie coś widzieć - więc łatwo nie będzie.
Najprościej chyba dowiedzieć się o koszt takiej zabawy będzie u kogoś, kto się tym zajmuje Bo w Colcie to chyba nikt się w takie cosik nie bawił.
Anonymous - 20-03-2008, 00:54
[quote="Marcin-Krak"]
W zimie to chyba za ciekawie nie będzie - choć ostatnio zimy mamy jak nie zimy
co racja to racja ale ci co mają skórzaną tapicerkę jakoś sobie radzą zimą to i ja jakoś to przeżyje
karolgt - 20-03-2008, 01:02
Skóra od nowa nie wyjdzie chyba tanio, najlepiej było by własnie kupić jakiegoś rozbitka (może nawet Anglika, gdzie bedzie full wyposazenie) i przełożyć, moze uda sie nawet z innego samochodu - chociaz tu juz pewnie wiecej kombinowania, na aukcjach w usa czasem trafiaja sie tanie, bardzo tanie całe fotele skorzane, ale sama wysyłka takiego czegos to jakies (strzelam) ze 200$ (taka cena byla nawet na jednej z aukcji).
tez troche o tym myslałem
i na szybko znalazlem z googlach takie cos http://www.eleryk.pl/ , mozes zadzwonic i sprawdzic jakie orientacyjne ceny, i podziel sie info na forum
Anonymous - 20-03-2008, 01:09
karolgt mam w planach jutro podjechać do zakładu tapicerskiego i popytać ile by chcieli za taką przyjemność jak coś konkretnego mi powiedzą co do ceny to po dziele się wiadomościami
[ Dodano: 20-03-2008, 19:05 ]
niestety w firmie którą podał karolgt nie mogłem sprawdzić cen ponieważ nie mogłem się tam dziś dodzwonić ale sprawdziłem ceny w moim mieście, a więc obicia skórą ekologiczną przednich foteli, tylnej kanapy, weluru w drzwiach to koszt około 550zł robocizna + materiał czyli do 1000zł można się w mieścić
wydaje mi się, że cena jest do przyjęcia przynajmniej z mojego punktu widzenia pozdrawiam
Jogurt - 20-03-2008, 22:35
1000? tanio, sam sie zaczne zastanawiać jak tyle bedzie rzeczywiście.
karolgt, anglik odpada chyba że lubisz kombinować. wsadzając fotele z anglika bedziesz miał odchylany fotel kierowcy a pasażer bedzie miał regulację wysokości siedziska
Anonymous - 21-03-2008, 00:56
anglik nie wchodzi w grę za dużo zabawy i na pewno wyjdzie drożej jak się to wszystko policzy a co do obicia to będę na bieżąco informował co i jak wychodzi
karolgt - 21-03-2008, 01:03
ale ja bym chciał tylko przednie fotele skórzane bo tylnie i tak na 99% wyrzuce
więc za powiedzmy 500 zł za przód to nie wiem czy juz nie lepiej jakieś kubełki kupić ... kurcze nie wiem naprawde jak było by lepiej
Anonymous - 21-03-2008, 01:13
zależy co ci się bardziej podoba, sprawa po prostu jest do przemyślenia, chociaż ja i tak bym wybrał obijanie foteli bo kubełki są mniej wygodne ( tak mi się przynajmniej wydaje)
mkm - 21-03-2008, 21:41
Wszystko zalezy jakie kubelki. Co do skory ekologicznej to sprawa wyglada dokladnie tak jak z butami. Niby to samo, a jednak roznica kolosalna. Co do zimy,a takze lata, to pamietaj, ze skora jednak "oddycha", a ekologiczna to jednak "plastik".
Anonymous - 22-03-2008, 02:24
tu masz racje ale trzeba jeszcze pamiętać, że tak powiem że są "ludzie i ludziska" skórę ekologiczną którą ja chcę obić swoją tapicerkę mam już w pewnym sensie sprawdzoną przez kumpla który wymieniał tapicerkę najpierw w wv corrado a teraz w seacie ibiza i muszę powiedzieć że efekt jest jak cho....
tomusn - 21-04-2008, 01:29
czerwono-czarna, szary kolor wygląda jak skaj z PKS
Anonymous - 05-05-2008, 20:49
wielkie dzięki wszystkim którzy wzieli udział w ankiecie pozdrawiam
Anonymous - 05-05-2008, 22:40
jakoś pomarańczowy z tym szarej, ładniej sie prazentuje, pozatym pasuje bardziej do kokpitu i reszty,
Anonymous - 05-05-2008, 22:52
Ja pytałem o obszycie skórą w jednej firmie koło Wrocławia całej tapicerki w Galancie, to mi powiedzieli 4500 do 5000 zł, ale za to austriacka skóra classic, taka jakiej używają oryginalnie w Mercach. No ale cena
|
|
|