[XX-92]Galant E3xA i starsze - Co sie mogło zepsuć?!
Anonymous - 20-03-2008, 19:04 Temat postu: Co sie mogło zepsuć?! Kurcze mój galant ma dziwne problemy. Otóż jak silnik sie nagrzeje zaczyna pracować jakby
nie palił na wszystkie gary. Szarpie prycha. Powymieniałem filtry , wymieniłem pompę ( po ty zabiegu przestał gasnąć. Ciśnienie garach na zimnym i ciepłym silniku jest dobre a jednak ma te irytujące objawy.Dodam że na gazie jest wszystko ok . Ludzie pomóżcie bo już mnie krew zalewa. mój gal to 91 rok 1,8 pb na szprycy.
Wook@sH - 20-03-2008, 19:33
Najprawdopodobniej to zapchane wtryski.
Z tym że zazwyczaj jest tak że na zimnym ma problemy z równą pracą, no ale jak widać nie jest to regułą. Proponuję trochę nim pojeździć na benzynie - moze się odetkają te wtryski. Lub je wymienić na takie które nie były używane w silniku z LPG (koszt ok 200zł)
Może tez pomoże dodanie do PB środków czyszczących wtryski.
Anonymous - 20-03-2008, 21:11
Chemia nie pomogła , jazda z padaczką też wiec mam nadzieje że masz racje i ze to te wtryski zawodzą
Krzyzak - 20-03-2008, 21:35
pem77 - odezwij sie do mnie na PW - jutro jade do Malborka, wiec mozesz tam podjechac, pozycze Ci moje wtryski i zobaczysz czy to one
podkreslam - tylko jutro wieczorem wchodzi w gre
inna sprawa, ze auta z lpg sa - moim zdaniem - niemal nienaprawialne i niediagnozowalne
lpg, wszystkie wpiecia w podcisnienia i w elektryke daja nieskonczone mozliwosci usterek...
jacek11 - 20-03-2008, 22:21
Miałem ten sam problem.Sprawdzałem wszystkie ustawienia kilka razy,i nic.Okazało się że jeden z zaworów był za ciasny.Nigdy bym na to nie wpadł,bo na gazie działał normalnie.
Anonymous - 21-03-2008, 06:40
Jak to sprawdzić i jaka powinna być prawidłowa szczelina ?
Krzyzak - 21-03-2008, 11:02
regulacje zaworow masz opisana na mojej WWW
Anonymous - 22-03-2008, 12:11
Niestety regulacja zaworów w niczym nie pomogła . Jedyne co to wreszcie zlikwidowalem wyciek z pod pokrywy. Od wtorku rozpoczynam poszukiwania fachmena w Elblągu ktory będzie w stanie mi go zdiagnozować
|
|
|