To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Colt w "Motorze"

Anonymous - 04-04-2006, 09:33
Temat postu: Colt w "Motorze"
W najnowszym numerze "Motoru" w dziale używane, jest artykuł o Colcie z lat 92-95 :)
Anonymous - 04-04-2006, 20:07

Dzisiaj czytałem i powiem, że nie miałem ani jednej z tych usterek, co napisali jako czasami występujące :lol:
Anonymous - 04-04-2006, 20:37

Moze ktorys z kolegow zeskanuje i wklei, zeby inni tez mogli zobaczyc?? :P
Hubeeert - 04-04-2006, 21:44

Może lepiej nie dopóki nie wyjdzie nastepny numer. Prawa autorskie chronią materiały prasowe...
Anonymous - 04-04-2006, 21:55

Ja już ze skanowałem i wkleiłem na jedną stronkę, ale teraz z tego, co Hubeeert napisał zastanawiam się, co by nie wykasować tego :roll:
roch_27 - 04-04-2006, 22:05

nie do końca jest tak

Najlpepiej przepisać treść (ewentualne fotki auta są znajome)co nie stanow całości artykułu tylko jego część :wink:

poza tym trudno zdefiniować prawa autorskie do tego typu wiadomości :roll: jest naprawdę ciężkio.
Nie chce sie wdawać w dyskusje w tym temecie :wink:

Jeżeli chcemy być jak najbardziej "z literą prawa" wystarczy powołać sie na dany artykuł z konkretnej gazety i wszystko jest jasne :lol:

pozdro

Anonymous - 05-04-2006, 20:52

No to poczekamy na nastepny numer :D
Anonymous - 05-04-2006, 23:22

ja tam tylko powiem że najlepsze jest podsumowanie Colta w tabeli "Najczęściej występujące usterki" - mówią że trudno tu mówić o jakichś usterkach, bo auto jest najbardziej niezawodne w swojej klasie :)
nie podobało mi się tylko to że zrobili zdjęcia raczej słabo wyglądającemu,białemu 1.3;

Anonymous - 06-04-2006, 07:10

ozz napisał/a:
nie podobało mi się tylko to że zrobili zdjęcia raczej słabo wyglądającemu,białemu 1.3;

Motor to gazetka dla kazdego przecietnego Kowalskiego, ktory pomyka swym autkiem do pracy,na dzialke itp, dlatego wybrano do testu autko najczesciej spotykane na polskich drogach-4G13 :wink:
Pozdrawiam

wichura1 - 11-04-2006, 09:07

Ja nie widziałem jeszcze białego Colta CA? Najczęściej spotykany to czerwony, seledynowy (metalic), czarny, srebrny (metalic), granatowy, żółty (metalic).
Anonymous - 15-04-2006, 23:18

Czytałem i szczerze mówiąc mnie również nie przydarzyła się żadna z opisanych najczęstszych usterek.
Ponadto faktycznie do opisu wzięli przeciętniaka 1.3 i wynik również wyszedł im przeciętny :?
A co do braku usterkowości to Colta przebija np. Starlet, Micra... (ale wszystko zostaje w wielkiej jaońskiej rodzinie :twisted: ).

Anonymous - 16-04-2006, 12:02

slo_mo napisał/a:
Starlet, Micra

a czy czasami Colt nie jest klasę wyżej? myślę że Micra jest mniejsza gabarytowo niż Colt; pozatym Micra jest napewno z tej trójki najbardziej awaryjna, mam taką w bliskiej rodzinie, więc mogę porównać;

Anonymous - 16-04-2006, 21:32

ozz napisał/a:
slo_mo napisał/a:
Starlet, Micra

a czy czasami Colt nie jest klasę wyżej? myślę że Micra jest mniejsza gabarytowo niż Colt; pozatym Micra jest napewno z tej trójki najbardziej awaryjna, mam taką w bliskiej rodzinie, więc mogę porównać;

Odpowiedz sobie sam na to pytanie biorąc na przykład Micre 1.3 16V i Colta 1.3 :twisted: Klasa i wyposażenie takie same.
Micre `93 w chwili obecnej ma mój ojciec - zero napraw przy zerowej trosce o samochód :mrgreen:

Anonymous - 04-05-2006, 14:19

W ostatnim "auto motor sport" jest ocena colta przeprowadzona przez pana Maznasa, którem najwidoczniej Colt coś nie leży. A najbardziej nie leży mu śliska kierownica - podobno jest bardzo bardzo śliska. No cóż, nie wiem, nie trzymałem, ale może po prostu mu się z wrażenia po jeździe rączki nieco spociły :lol:
Natomiast dręczy mnie jedno pytanie. Czy to naprawdę prawda, że wyposażony w silnik 1,3 o mocy 95 KM Colt może spalić nawet 15,5 litra na setkę? Tak przynajmniej podawał pan Maznas że po mieście tyle mu wciąga i przy prędkości maksymalnej tzn koło 180 km/h. ? Bo taki był chyba główny, najbardziej zaakcentowany akcent tego niby "obiektywnego" artukuliku.
No co tu dużo gadać. Wku.... ił mnie po prostu. A może niessssłusznie? To pali tyle czy nie?

Krzyzak - 04-05-2006, 14:41

nie dostał w łapę?