To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Tłumiki na allegro

Anonymous - 21-03-2008, 18:29
Temat postu: Tłumiki na allegro
Ostatnio pokazały się na allegro oferty tłumików, m.in. taka http://www.allegro.pl/ite...cowy_gwar_.html
Macie jakieś opinie na temat tych produkcji?

zbyszek05 - 21-03-2008, 18:40

taaaak. 120 zł. za końcowy to mała cena ale wysoka za rzemiosło tym bardziej że za 250 stówki jest już konkretny wydech .no ale to i to ma gwarancję .U siebie wymieniałem jeden z łączników /dokładnie ten dłuższy / cena 120 zl.z wymianą .więc może warto zaryzykować ?ciekawy jestem tylko czy nie trzeba go gdzieś podginać ,naginać itp....A osobiście ode mnie to sam przymierzam się za roczek /następna wiosna/ na wymianę kompletną .Zamierzam wygiąc wszystko z kwasówki i dać tylko końcowy jakiś bardzo cichy ...no i opiszę wszystko na tym forum co i jak....pozdrawiam
lukasz12 - 21-03-2008, 19:39

Ja zamówiłem sobie u kolegi środkowy wlasnie za 120 zł producent polski (polmostrów), tylny też miałem brac od nich ale że nigdzie nie było a chciałem mieć tłumiki zrobione po swietach to wziąłem tylny bosal - udało sie za 300 zł. Zobacze jak to będzie smigać i podziele się wrażeniami.
zbyszek05 - 22-03-2008, 18:21

witam a propo tych wydechów .... cały jest na ebayu za 450 zł. /jakoś tak/ plus koszty wysyłki .Cały - rozumiemyod początku łączenia z kolektorami ...,srodkowy ,oraz końcowy ..
czyli od grodzi silnika do zderzaka :finga: teraz kupując coś za 200 setki czy nie warto pokusić się o cały ....?

Anonymous - 22-03-2008, 21:18

zbyszek05 napisał/a:
cały jest na ebayu za 450 zł.

Podaj linka - zobaczymy, co to jest!

zbyszek05 - 22-03-2008, 21:49

witam ...wejdź na ebay części samochodowe ....tam wpisz w wyszukiwarkę 190207062322 pokaże ci się Auspuffanlage ab Kat mitsubishi sigma 3.0 V6 Auspuff cena 477 zł. /niemcy /
lukasz12 - 24-03-2008, 00:13

Z tego co pokazują na aukcji to jest tłumik środkowy + tylny. Niestety nie jest to całość. Zreszta na rysunku zaznaczyli co jest na aukcji. Ja u siebie właśnie taki zestaw będę wymieniał

mała aktualizacja:
jestem po wymianie tłumika srodkowego i tylnego i musze powiedzieć że...
niestety wielka lipa :(
nie wiem co jest nie tak ale buczy tak że sie nie da wytrzymac, co prawda jest basowy dźwiek ale na dłuższą mete obciach jeździć - zaznaczam ze tłumik tylny to BOSAL [który podobno sie szczyci tym że robią tłumiki OEM dla niektórych producentów]. W związku z tym pytanie czy winą za buczenie można obarczyć katalizator który niejako przy okazji trochę udrożniliśmy [brutalnie robiąc dziure w wkładzie ;] ? (na sieci znalazłem wątek w którym gość opisuje podobną przypadłość
tutaj > http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=145443)
Co ciekawe jak wydech jest zimny to nie buczy [ale to jest niestety kilkadziesiąt pierwszych sekund]