[96-02]Colt CJ0 - Przy skrecie w lewo lub prawo dziwne dzwieki
Anonymous - 21-03-2008, 18:49 Temat postu: Przy skrecie w lewo lub prawo dziwne dzwieki Witam
jakis czas temu wymienilem sobie w autku klocki i przeguby ( mechanior wymienil mi tez chyba koncowke sforznia czy cos takiego )
ale pozostala mi jeszcze jedna sprawa praktycznie zawsze jak cofam albo jade do przodu na 1 i zaczynam ruszac przy czym skrecajac kolami to po lewej stronie slychac takie glosne/tarcia stukania
tzn nie sa to zadnego rodzaju stukania metalu o metal typwe dzieki puk puk tylko jest to bardziej ocierania sie 2 metali przy czym czasami jest stukniecie ....
wie ktos co to moze byc ??? mysle czy to jakas guma czy cos ???? slychac tylko w lewym kole ...... nie chce jeszcze wybierac sie z tym do mechaniora bo byc moze sam ze znajomym to zrobie .... tylko najpierw chcialbym o jakies informacje co to moze byc i wtedy bede wiedzial ile mnie to bedzie kosztowac od najgorszego wyjsci do najlepszego hehe
Ps. wymiana lacznikow od stabilizatora nie jest chyba trudna no nie ?? bo tez mysle o wymianie czesci nie sa drogie to przy okazji bym wymienil
z gory dzieki za pomoc
Tybek - 21-03-2008, 22:50
W fordzie jak mi taki dĽwięk się wydobyła, to był przegub, więc może to.
PiotrekSL4 - 21-03-2008, 23:04
DjKwaku napisał/a: | jakis czas temu wymienilem sobie w autku klocki i przeguby |
Tybek napisał/a: | W fordzie jak mi taki dĽwięk się wydobyła, to był przegub |
Jesli mechanik wymieniajac przegub na nowy wykonał swoje zadanie w 100% poprawnie to raczej nie on tak stuka. Chociaż rzeczywi¶cie objawy przypominaj± troche zużyty przegub.
PójdĽmy inn± drog±. Moze zdejmij kolo i zobacz czy osłona metalowa która chroni tarcze od wewnetrznej strony jest na swoim miejscu i nigdzie nie obciera przy skrecie?
Marcin-Krak - 21-03-2008, 23:14
Proponuję zobaczyć tutaj
może znajdziesz potrzebne wskazówki.
I kolejny raz proszę - zanim założysz temat - sprawdĽ czy już takiego nie było
Anonymous - 21-03-2008, 23:20
Marcin-Krak, z poprzednim tematem to fakt dalem ciala
ale tutaj jest zupelnie inna sytuacja .. szukalem tutaj na forum z tym stukaniem i nie znaklazlem nic podobnego ...
w temacie co podales osoba jechala 15-60 Km a ja TYLKO jak powoli powoli ruszam z jedynki lub cofam jest glosny dzwiek jak opisalem na poczatku
ponoc na 100% nie jest to przegub zreszta przeguby to sa chyab takie hmmm klekotania szybkie stukania w jednej tonacji ( no prawie ) a tutaj to jest bardziej jak by tarcie ....
czyli w tej chwili nikt sie raczej nie spotkal z takimi objawami ... hmmmm czekam na dalesze propozycje .... jutro przyjedzie do nie znajomy troche sie zna na mechanice moze cos bedzie wiedzial
mkm - 21-03-2008, 23:29
Mam cao wiec mam wszystko "na odwrot" do Ciebie wiec zmylila mnie ta lewa strona... Nie wiem czy to bedzie to ale u mnie byla oberwana poduszka silnika. Na dluzszej polosi jest gumowy pierscien i na wstecznym ocieral sie dajac blizej niesprecyzowany dzwiek ni to gumy ni to metalu. Nie wiem jak jest w cjo, ale sprawdz polos.
stanny - 17-07-2010, 13:44
u mnie podobnie już cholery dostaje, przed i po wymianie stabilizatorów i tulei gum stabilizatorów jest ten dĽwięk. O co tu w końcu chodzi>>???
Anonymous - 17-07-2010, 14:14
u mnie to bylo lozysko amortyzatora ( wymienilem cale mocowanie przedniego amora ) teraz jest cisza
|
|
|