[97-04]Galant EAxA/W - Warsztat Białystok?-niekończące się kłopoty z zawieszeniem!
koza - 24-03-2008, 17:10 Temat postu: Warsztat Białystok?-niekończące się kłopoty z zawieszeniem! Witam mam juz dość 2xrazy wymienione wahacze proste nowe amory a dalej skrzypi przy ruszaniu hamowaniu i manewrach przy jeździe leko nosi powyżej 130.
Przejechałem raptem 3000km.
Szarpaki ok mówią że super zawiecha, zbieżność ok.
Potrzebuje namiaru na dobry warsztat w Białymstoku z doświadczeniem w Galancie.
Szlag mnie trafia.
A może jakiś posiadacz EA5W może się umówić na konsultacje w Białymstoku.
pzdr Koza
czekoladka_1981 - 24-03-2008, 17:34
koza napisał/a: | skrzypi przy ruszaniu hamowaniu i manewrach przy jeździe |
Mogą skrzypiec gumy drazka stablilizatora.
macia - 24-03-2008, 21:58
koza napisał/a: | Potrzebuje namiaru na dobry warsztat w Białymstoku |
A do ASO nie chcesz podjechać???
koza - 25-03-2008, 19:56
Bardzo chętnie ale sprawdzałem auto stacji diagnostycznej gdzie robią to na zlecenie ASO.
Dlatego szukam mądrego mechanika.
Auto skrzypi coraz bardziej, przy ruszaniu(automat) z miejsca jest stuknięcie.
Dodatkowo mimo ustawienia zbiezności kierownica nie jest prosto.
Powyżej 120-130 trzeba kontrować lekko kierownicą.
fajah - 30-03-2008, 21:24
znalazłeś jakiegoś mechanika koza? bo ja tez musze w soim tył podnieść i coś w prawym kole przednim stuka. wole odrazu do fachowca.
Marcino - 30-03-2008, 22:45
A inne wahacze oprócz prostych sprwdzone? ja bym odpuscił szarpaki, podniósł samochód so góry i z mechanikiem, z brechą wrece obmacał całe zawieszenie, ja tak znalazełm ze puka mi wahacz krzywy....
koza - 31-03-2008, 00:16
Fajah w kwestii mechanika to stary mechanik znalazł luz poduszce silnika przy ruszaniu przemieszczał się silnik i to stukało.
Pracuje ok. Muszę tylko zbieżność poustawiać.
Kolejnym razem odwiedzę warsztat w Sochoniach podobno chłop robi taksiarzom mercedesy itp, regeneruje. Trzeba oblukac. Nikogo mądrego nie polecę.
Uczulam na części Ni...s.
Marcinho przyczyna jest teraz jeździ normalnie tzn zaa... la.
fajah - 01-04-2008, 18:45
ok, a jakich ogolnie firm produkujacych czesci zawieszenia unikac lub z ktorych wybierac?
Grzegosh - 22-12-2008, 22:48
pewnie sprawa zalatwiona ale to moglo byc gorne lozysko na mortyzatorach z przodu. mialem tak w accordzie.
|
|
|