Carisma - Techniczne - skrzynia w 1.9
Anonymous - 24-03-2008, 20:04 Temat postu: skrzynia w 1.9 Panowie mam problem dzisiaj jak zaparkowałem samochód ,zgasiłem go na 1 biegu,wszystko wydawało mi sie o/k.Dodam że parking był pod lekkim skosem.Gdy wróciłem odpaliłem auto to nie mogłem wybic 1 biegu.Przy kilku próbach ,jak pchałem go do tyłu i do przodu ,wydawało ,mi się że go wybiłem na luz ,przynajmniej lewarek był ustawiony w położeniu jak by był na luzie .Odpaliłem go i gdy puszczałem powoli sprzęgło to on mi przygasał ,tak jak by go coś hamowało ,po prostu silnik się dusił .Nie moglem go wybić z biego pomimo że drążek pokazuje że jest na luzie .Poprosiłem znajomego i z holował mnie .Nie mam pojęcia co to może być.Ostatnio wymieniłem tulejki.
kielurkk - 24-03-2008, 22:21
glx napisał/a: | tak jak by go coś hamowało |
może bieg wcale nie został wyłączony
glx napisał/a: | Ostatnio wymieniłem tulejki. |
a może zle ustawiłeś biegi? a jak włączysz drugi bieg to masz bieg czy luz wtedy? może wystarczy poprawić ustawienie cięgła i będzie git
Anonymous - 25-03-2008, 06:47
Obojętnie gdzie bym ustawił lewarek to ciągle jest wbity jakiś bieg .Auto gdy holowałem to musiałem mieć wcisnięte sprzęgło
Anonymous - 25-03-2008, 07:28
wejdz pod samochod i sprawdz sobie te tulejki ktore wymieniales?
Anonymous - 25-03-2008, 10:49
Sprawa się wyjaśniła .Piąty bieg nie odbił odkręciłem dekiel przy skrzyni gdzie znajduje się piąty bieg ,odciągnołem sówkę i wszystko jest ok.A syn mi się przyznał że jak ja byłem wczoraj na zakupach to on się bawil lewarkiem zmiany biegów i widocznie wbił dwa biegi piąty się zablokował .Nie wiem tylko czy coś sie nie wyrobiło że tak się stało.Bo nigdy wcześniej takiego czegoś nie miałem w żadnym samochodzie.
kielurkk - 25-03-2008, 19:50
glx napisał/a: | wbił dwa biegi piąty się zablokował |
w ciagnikach rolniczych widziałem takie triki ale w Cari ?
|
|
|